Cântăreţul Radu Ille, student la actorie la 47 de ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscut pentru activitatea sa muzicală, Radu Ille a găsit de fiecare dată mijloace pentru a se reinventa. Ultima schimbare a artistului în vârstă de 47 de ani este facultatea pe care a început-o şi care îi ocupă mai tot timpul.

De asemenea, Ille a realizat de curând un videclip, primul după opt ani, timp în care s-a dedicat concertelor şi familiei. Clipul piesei „Carolina” a fost filmat împreună cu o parte dintre colegii săi de facultate, pentru că artistul a început de curând viaţa de student.

Radu Ille s-a născut la Baia Mare, în luna aprilie, în urmă cu 47 de ani. Mama sa era o iubitoare a muzicii, a folclorului şi de aceea atunci când l-a adus pe lume, s-a hotătrât să îi pună numele de Radu, după celebra melodie „Radu mamii, Radule”. În 1978 începe să ia lecţii de chitară, iar în 1985, la Cântarea României câştigă Marele Premiu de Popularitate. Din 1992 până în 1995, Radu se angajează la mina Vulcan. Acolo spune că a învăţat să preţuiască munca şi cinstea.

Vine în Bucureşti şi se înscrie la şcoala Populară de Artă, secţia canto-muzică uşoară, la clasa Viorelei Filip. În anii 1995-1996 evoluează în Ansamblul Folcloric Mândra din Petroşani, devine solist. 

În 1997, Ille începe să compună melodii pentru trupa Etno. În 1999 Radu părăseşte trupa şi munceste intens la pregătirea primului său album.

Artistul a vorbit la Adevărul Live despre cariera şi viaţa sa, dar şi despre schimbările pe care i le-a adus vârsta de 47 de ani.

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri