Cântăreața Nana Mouskouri își ia adio de la scenă: „Cred că am făcut destul”

0
0
Publicat:

Cântăreața greacă Nana Mouskouri, o legendă a muzicii populare recunoscută pe plan internațional, și-a anunțat retragerea din activitatea artistică într-un interviu acordat revistei Der Spiegel, publicat joi, conform agenției AFP.

foto Nana Mouskouri
Anunțul artistei vine cu puțin timp înainte de aniversarea a 90 de ani FOTO Arhivă

„Voi mai susţine câteva spectacole, apoi asta va fi tot”, a declarat Mouskouri pentru publicația germană, adăugând: „Cred că am făcut destul”.

Artista a explicat că nu vrea să-și păcălească publicul: „Nu mă pot preface că sunt o femeie tânără. Nu vreau să fac rău oamenilor. N-am dreptul să urc pe scenă şi să cânt prost, chiar dacă publicul mă aplaudă pentru asta”.

Nana Mouskouri, care a înregistrat peste 1.500 de melodii în diverse stiluri, de la muzica populară la jazz și pop, a mai anunțat o retragere în 2008, în cadrul unui concert susținut la Atena. Totuși, în anul următor, ea a revenit pe scenă, mărturisind că s-a simțit „prea plictisită” pentru a sta departe de muzică.

La 13 octombrie, artista va împlini 90 de ani, iar cu această ocazie, va fi lansat un album care include reinterpretări ale unora dintre cele mai cunoscute piese ale sale, însoțite de o orchestră. „Când aud aceste înregistrări, nu mă pot opri din plâns”, a dezvăluit Mouskouri în interviul pentru Der Spiegel.

Mouskouri a vândut peste 300 de milioane de discuri în întreaga lume și este una dintre cele mai bine vândute artiste din lume.

Născută în Creta, cântă în franceză, engleză, germană, greacă, spaniolă, italiană, olandeză, portugheză, ebraică și japoneză, spune casa sa de discuri Universal.

Mouskouri s-a format ca cântăreață la Atena și a cântat la primul ei festival de muzică greacă la 25 de ani.

De atunci a înregistrat 1.500 de melodii și a participat la turnee cu artiști precum Harry Belafonte.

Viața ei a fost un „basm”, a spus ea, iar turneul de adio a fost un mod de a-și exprima recunoștința față de legiunile ei de fani.

„Acest turneu a fost ocazia de a le mulțumi oamenilor. Nu aș putea să plec fără să le mulțumesc, pentru că, datorită publicului, sunt aici de atât de mulți ani pentru că mă ascultă”, spune ea.

Mouskouri, care a fost ambasador al bunăvoinței pentru UNICEF, a declarat că acum dorește să se implice mai îndeaproape în cauze umanitare. De asemenea, ea ar putea fi mentor pentru tinerii cântăreți. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite