Asia ar putea organiza propriul Eurovision, în 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul Eurovision ar putea avea o versiune asiatică, prima ediţie urmând să aibă loc în anul 2017 şi fiind găzduită de Australia, după cum au anunţat reprezentanţii televiziunii SBS.

Postul de televiziune australian SBS a semnat un acord cu European Broadcasting Union (EBU) ce presupune că poate organiza, în exclusivitate, un concurs similar cu Eurovision în regiunea Asia Pacific, scrie News.ro.

La Eurovision Asia s-ar înscrie 20 de competitori din regiunea Asia Pacific, iar prima ediţie ar urma să fie găzduită de Australia, în anul 2017.

Potrivit postului de televiziune Blink TV, care a produs emisiunile Eurovision difuzate de SBS încă din anul 2009, competiţia Eurovision Asia ar putea atinge o audienţă de peste un milliard de telespectatori, în comparaţie cu 200 de milioane de telespectatori pe care concursul Eurovision îi atrage în fiecare an.

Întrucât Eurovision Asia se află în primele etape ale dezvoltării sale, SBS nu a putut confirma ţările participante sau dacă Australia ar concura în noua competiţie, după ce a debutat la Eurovision în anul 2015. În finală, reprezentantul Australiei, Guy Sebastian, s-a clasat pe locul al cincilea. 

   

China a difuzat competiţia Eurovision pentru prima dată în anul 2015, iar un purtător de cuvânt al Hunan Television a spus că ţara ar fi interesată să participe la Eurovision, la fel ca Australia. Totuşi, în luna iunie, EBU a anunţat, pe Twitter, că nu există planuri pentru ca Republica Populară Chineză să participe la Eurovision.

La Eurovision 2016 participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai, urmând ca marele câştigător să fie desemnat în finala din 14 mai. Anul acesta, România va fi reprezentată de rockerul Ovidiu Anton, cu piesa „Moment of Silence“. Cea de-a 61-a ediţie a competiţiei va avea lor la Stockholm, capitala Suediei, al cărei reprezentant, Måns Zelmerlöw, a câştigat ediţia de anul trecut cu piesa „Heroes“. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite