A murit Astrud Gilberto, celebră pentru piesa „The Girl from Ipanema“ VIDEO

0
Publicat:

Celebra cântăreață de bossa nova Astrud Gilberto a murit la vârsta de 83 de ani. Anunțul a fost făcut de Paul Ricci, un colaborator al artistei, relatează The Guardian.

Astrud Gilberto
Astrud Gilberto avea 83 de ani. Foto captură video YouTube

A fost o parte importantă a TOT ceea ce înseamnă muzică braziliană în lume și a schimbat multe vieți cu energia ei”, se arată în postarea publicată pe Facebook de Paul Ricci. 

Cântăreața s-a născut în anul 1940 în statul brazilian Bahia și a crescut în Rio de Janeiro. În anul 1959 s-a căsătorit cu muzicianul Joao Gilberto, iar în 1963 și-a însoțit soțul într-o călătorie la New York, unde acesta urma să înregistreze melodii cu artistul Stan Getz și cu Antonio Carlos Jobim, o altă vedetă braziliană de bossa nova. 

Producătorul muzical voia o cântăreață care să vorbească limba engleză pentru a înregistra piesa „The Girl from Ipanema”, care urma să ajungă la publicul din SUA, iar Astrud Gilberto, care nu mai înregistrase nicio piesă până atunci, era singura persoană din acel grup care știa limba engleză. 

În versiunea originală a piesei, Astrud Gilberto a cântat cu soțul ei, iar ea nici măcar nu fusese creditată pentru interpretare, a fost privată de drepturile de autor și a primit doar o sumă mică de bani. Însă, după ce vocea lui Joao a fost îndepărtată, piesa a devenit un hit în anul 1964, ajungând în Top 5 în SUA și în Top 30 în Marea Britanie. 

În același an cei doi s-au separat, iar Astrud Gilberto a plecat în turneu în SUA cu Getz și trupa acestuia, o experiență pe care a descris-o mai târziu ca fiind „o perioadă foarte dificilă”. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite