A început „Beach, Please!”, la Costinești. Travis Scott, în premieră în România, în concert alături de sute de artiști

0
Publicat:

„Beach, Please!”, unul dintre cele mai mari festivaluri dedicate culturii urbane din Europa de Est, se desfășoară în aceste zile, 10 – 14 iulie 2024, la Costinești. Aici sunt așteptați pentru a concerta cinci zile și cinci nopți peste 200 de artiști din toate colțurile lumii.

Artiștii români vor împărți cele patru scene ale festivalului cu cei mai mari trapperi internaționali, precum: Travis Scott, Anitta, Wiz Khalifa, Yeat, Don Toliver, Chief Keef, Ice Spice, 6ix9ine, Trippie Redd, NLE Choppa, Gucci Mane, Rick Ross, Lil Pump.

Mai bine de 14 milioane de euro s-au investit în acest eveniment, dintre care peste 8 milioane pentru plata artiștilor. Sunt așteptați zilnic 120.000 de spectatori.

Pe zecile de hectare dedicate evenimentului au fost amenajate, pe lângă parcarea pentru cei care vor să vină cu mașina, și un spațiu pentru corturi dedicat celor care vor să fie cât mai aproape de festival, care fie poate fi închiriat (aici ofertele sunt sold-out), fie adus de acasă, o Roată Ferris, un teren de basket, un altul de skate, un imens food court unde peste 100 de comercianți vor asigura mâncarea și băutura în cadrul evenimentului. Una dintre cele patru scene, denumită RapStalgia, va fi dedicată hip-hop-ului vechi românesc. 

Vă oferim detalii despre cine sunt artiștii care vor încânta publicul, la malul mării, de unde vă mai puteți achiziționa bilete de acces și la ce costuri, dar și unde vă puteți caza pe litoral.

Beach, Please la Costinești, pe malul Mării Foto Arhiva Adevărul
Beach, Please la Costinești, pe malul Mării Negre Foto Arhiva Adevărul

Line up Beach Please: Inna, Smiley și Alexandra Stan, pe listă

Invitatul principal al festivalului, Travis Scott, considerat una dintre cele mai mari senzații ale muzicii rap, ce va veni pentru prima dată în România cu acest prilej, va concerta în ultima zi a acestui festival de muzică – 14 iulie 2024, alături de French Montana, Dhurata Dora, Swae Lee și Ice Spice, printre alții. Organizatorii au ținut să precizeze că singura șansă de a-l vedea pe Travis Scott e la concert, întrucât momentul său nu va fi transmis live.

Wiz Kalifa va urca pe scenă sâmbătă, 13 iulie, ziua când vor concerta și Rick Ross, 6IX9INE, Nle Choppa, Rich the Kid și Lil Pump.

Anitta - regina twerk-ului brazilian, Rich Amiri, Gucci Mane, Lil Tjay, Don Toliver și Trippie Redd fac parte din Line up-ul zilei de vineri, 12 iulie. Iar pentru ziua de joi, 11 iulie, sunt anunțați Yeat și Chief Keef, printre alții.

Nu vor lipsi de la concerte nici: Inna, Smiley, Alexandra Stan, Holy Molly, Connect-R, Ami, Alex Velea, Antonia, Vescan, Puya, Alina Eremia, Nicole Cherry, Irina Rimes, Mira, Killa Fonic, Ștefania, Mario Fresh și mulți alții.

Babasha, cântărețul de manele care a fost huiduit la primul concert Coldplay, va cânta și el la cel mai mare concert de trap din România.

Preț bilete și cazare pe litoral

Încă mai sunt bilete disponibile pe platformele de profil sau pe site-ul festivalului.

Biletele pornesc de la 299 de lei pentru prima zi, iar abonamentele pentru cinci zile de la 895 de lei (179 de euro) pentru cei sub 25 de ani și 995 de lei (199 de euro), pentru cei peste 25 de ani – cu Acces General, dar tarifele ajung până la 950 de euro, pentru Ultra VIP. Se oferă și discount-uri pentru grupuri.

Vârsta minimă a participanților la „Beach, Please! 2024” este 14 ani, dar minorii cu vârsta cuprinsă între 14 si 15 ani trebuie să vină însoțiți de un adult/tutore legal, accesul fiind contra-cost. De altfel, tinerii sub 18 ani au nevoie de acordul parental semnat în original pentru a participa la concerte.

Și, contrar așteptărilor, în perioada festivalului din cele 433 de unități de cazare din zona Costinești am mai găsit doar 23 disponibile, pe platforma Booking.com, cu prețuri pornind de la 1.650 de lei pentru două persoane – patru nopți - într-o cameră dintr-o vilă, 1.838 pentru o cameră într-un guesthouse ori 1.900 de lei într-un hotel de două stele. Cea mai scumpă cazare este într-un apartament cu două dormitoare, cu vedere la epava din Costinești – 18.880 de lei.

Există însă oferte mai rentabile în celelalte stațiuni de la malul mării: la Techirghiol, spre exemplu, am găsit cazare la 1.062 de lei/patru nopți/două persoane, iar la Eforie Sud sau Eforie Nord de la 1.120 de lei, unele dintre acestea având recenzii excelente.

Informații despre transportul la festival și alte detalii

Este bine de știut că pe perioada festivalului „Beach, Please!”, străzile din Costinești vor fi unele închise, iar pe altele circulația va fi cu sens unic.

Pe pagina de Facebook a evenimentului, Selly - inițiatorul evenimentului, oferă mai multe informații despre cum se va circula prin stațiune în aceste zile, dar și cum se poate ajunge rapid la concerte, dacă vă deplasați cu mașina.

Restul petrecăreților are la dispoziție 120 de autobuze care vor circula non-stop, la o frecvență de 15 minute, pe ruta Constanța-Mangalia pentru a transporta turiștii, oprind în toate stațiunile de pe litoral.

Pentru cei care vor să meargă la mare cu trenul, din 5 iulie 2024, CFR Călători a suplimentat capacitatea de transport cu încă 3.000 locuri pe zi, fiind puse la dispoziția pasagerilor aproximativ 21.000 de locuri zilnic, dinspre toate regiunile țării către litoralul Mării Negre. Detalii AICI.   

Pentru cei care vor să fie conectați cu toate informațiile actualizate despre cel mai mare concert de trap din România - festivalulde muzică „Beach Please”, există o aplicație cu numele evenimentului care trebuie descărcată pe telefon.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite