VIDEO Colecţia de filme pentru sezonul toamnă-iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jennifer Lawrence în "Jocurile foamei: Sfidarea"              FOTO Forum Film
Jennifer Lawrence în "Jocurile foamei: Sfidarea"              FOTO Forum Film

Vara s-a terminat pentru industria cinematografică americană, dar începe toamna şi apar blockbustere sau filme care concurează la Oscar. Cele mai aşteptate filme au trailere cu milioane de vizualizări pe net.

Cu toate succesele şi eşecurile spectaculoase, vara lui 2013 are un record de încasări - 4,75 miliarde dolari, cu 8% mai mult decât vara lui 2011. În total, de la începutul anului, încasările sunt de 7,67 de miliarde, conform revistei Variety. Dincolo de cifre sunt spectatorii şi aşteptările lor. Industria cinematografică merge cu motoarele ambalate, lansează mereu trailere care anunţă filmele din sezonul următor. Unele fac parte dintr-o serie şi au deja fani, aşa că site-ul wallstcheatsheet.com a publicat un clasament al celor mai aşteptate filme.

„Hunger Games: Catching Fire - Jocurile foamei: Sfidarea”

Partea a doua din „Jocurile foamei” va avea premiera în 22 noiembrie, iar previziunile specialiştilor sunt că va avea încasări mult mai mari decât primul film, adică peste 700 de milioane de dolari. Primul trailer al filmului a fost vizualizat de 7,5 milioane de ori într-o săptămână, conform Hollywood Report.

„Jocurie foamei: Sfidarea” este ecranizarea celui de-al doilea roman din seria scrisă de Suzanne Collins şi are aceeaşi echipă de actori - Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth.

Filmul continuă povestea lui Katniss Everdeen, care, după câştigarea jocurilor, devine atât de populară, încât e considerată un pericol pentru politicienii vremii şi e obligată să revină în competiţie. Jennifer Lawrence a devenit între timp deţinătoarea unui Oscar pentru rolul principal din “Silver Linings Palybook - Scenariu pentru happy-end”, ceea ce i-a crescut cota de box office. Filmul este regizat de Francis Lawrence (“Constantine”).

„The Hobbit: Desolation of Smaug - Hobbitul: Dezamăgirea lui Smaug”

Al doilea film din serie va avea premiera în decembrie şi face parte din trilogia “Hobbit”, pe care regizorul Peter Jackson a dezvoltat-o împreună cu Warner Bros. Primul film, “Hobbit: Un unexpected Journey - Hobbit: O călătorie neaşteptată” a costat 180 de milioane şi a avut încasări de un miliard de dolari. După imensul succes al seriei “Stăpânul inelelor”, Peter Jackson a vrut să continue povestea hobbiţilor într-o nouă trilogie. Martin Freeman şi Ian McKellen îşi continuă călătoria cu personajele pe care le-au primit în primul film, Bilbo şi Gandalf. Ian McKellen a devenit Gandalf încă din primul film al seriei „Stăpânul inelelor”, din 2001.

„Hobbit: The Desolation of Smaug” continuă călătoria lui Bilbo, Gandalf şi a celor 13 pitici către Erebor, pe care vor să-l recapete de la dragonul Smaug. Trailerul acestui film a avut peste 1 milion de vizualizări într-o săptămână.

„Insidious: Chapter 2”

Colaborarea dintre Warner Bros şi Blumhouse Productions, casa de producţie a lui Jason Blum („Activitate paranormală”), specializată în filme de groază cu bugete mici şi încasări mari, are o nouă vedetă - regizorul James Wan. Înainte de „The Conjuring - Trăind printre demoni”, film pe care l-am văzut şi noi în această vară, James Wan a făcut “Insidious”, cu Patrick Wilson şi Rose Byrne. Filmul a avut un buget de 1,5 milioane de dolari şi încasări de 97 milioane. “Conjuring” a fost unul dintre marile lovituri de box office din această vară, cu încasări de 259 de milioane de dolari la un buget de 20 de milioane.

„Insidious 2”, care are aceiaşi actori şi un buget de 20 de milioane, e aşteptat cu nerăbdare de publicul iubitor de thrillere şi va avea premiera în 13 septembrie în SUA. James Wan e co-scenarist şi are deja un stil cinematografic care poate să creeze suspense şi groază.

„300: Rise of an Empire - 300: Ascensiunea unui imperiu”

În 2006, filmul “300” a şocat prin poveste, dar mai ales prin stilul filmării şi al montajului. Regizorul Zack Snyder a devenit eroul zilei, iar Gerard Butler şi Lena Headey au căpătat statut de vedete. Cu un buget de 65 de milioane de dolari, “300” a avut încasări de 456 de milioane.

De data aceasta, filmul produs de Legendary Pictures şi distribuit de Warner Bros nu va mai fi regizat de Zack Snyder, care este prea ocupat cu seria lui Superman, “Man of Steel”, mai ales că acum are de coordonat doi eroi, Superman şi Batman.

Snyder şi-a asumat totuşi colaborarea la scrierea scenariului şi a rămas producător al filmului, regizor fiind Noam Murro (“Smart People”). Stilul vizual care a impresionat publicul va fi păstrat şi în acest film, ca marcă a seriei. Chiar dacă va avea premiera abia în martie 2014, trailerul filmului are deja 1 milion de vizualizări într-o săptămână.

„RoboCop”

Reluarea poveştilor cu RoboCop s-a programat încă din anul 2008, dar premiera filmului va fi în februarie 2014. Primul film „RoboCop” din 1987,regizat de Paul Verhoeven, cu Peter Weller în rolul principal, propunea povestea SF a unui poliţist accidentat grav şi reparat cu diferite mecanisme, devenind un robot care luptă cu infractorii. Filmul a avut un modest buget de 13 milioane de dolari şi încasări de peste 100 de milioane. A urmat o întreagă serie de filme cu RoboCop, dar niciunul cu acelaşi success. De această dată, povestea poliţistului Alex Murphy, care se desfăşoară în anul 2028, va fi regizată de José Padilha, din Brazilia. Padilha a regizat “Elite Squad”din 2007 şi 2010, ceea ce îi certifică talentul pentru filmele de acţiune. În rolul principal este Joel Kinnaman („Safe house - Casa conspirativă”), iar Abbie Cornish este soţia lui RoboCop. Vom revedea în film şi o minunată echipă de actori în roluri secundare - Gary Oldman, Samuel L. Jackson şi Michael Keaton.

Filmul are un buget de 120 de milioane de dolari, aşa că e o investiţie serioasă pentru MGM şi Columbia Pictures. Trailerul filmului are deja peste 6 milioane de vizualizări.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite