VIDEO Cele mai bune filme cu şi despre prietenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zach Galifianakis, Bradley Cooper şi Ed Helms în „Marea Mahmureală“ FOTO Outnow.ch
Zach Galifianakis, Bradley Cooper şi Ed Helms în „Marea Mahmureală“ FOTO Outnow.ch

Vara este sezonul perfect pentru a socializa. Prietenii se adună în grupuri cât mai mari pentru a merge împreună la mare sau la munte. Pentru a cinsti prieteniile, atât cele noi cât şi cele cimentate de-a lungul anilor, CNN a alcătuit o listă cu cele mai bune filme cu şi despre prieteni, de care să te bucuri alături de cei dragi.

„Unora le place Jazz-ul“ (1959)

În această comedie clasică, Tony Curtis şi Jack Lemmon joacă rolul unor prieteni muzicieni care se deghizează în femei şi se înscriu într-o orchestră feminină pentru a scăpa de nişte mafioţi. Lucrurile încep să se complice atunci când ambii se îndrăgostesc de cea mai drguţă component a orchestrei, Sugar, interpretată de Marilyn Monroe.

„Armă mortală“ (1987)

Parteneriatul dintre Murtaugh (Danny Glover) şi Riggs (Mel Gibson) stârneşte chiar şi azi râsetele oamenilor. Povestea prieteniei care se leagă între cei doi poliţişti cu firi complet diferite a făcut din „Armă mortal“ unul dintrele cele mai bune thrillere ale tuturor timpurilo, având încasări la data debutului de peste 65 de milioane de dolari.

„Thelma şi Louise“ (1991)

De obicei filmele despre prietenii sunt întotdeauna populate de personaje masculine care formează legături strânse, dar  Thelma (Geena Davis)  şi Louise(Susan Sarandon) au demonstrat că şi femeile se pot înţelege de minune. Datorită scenelor cu umor şi poantelor inteleigente, drama a fost aclamată de critici şi a făcut ca prietenia dintre două femei să fie percepută altfel de societatea acelor ani.

„Tăntălăul şi Gogomanul“ (1994)

Este cu siguranţă unul dintre filmele tinereţii, care a deschis noi orizonturi în ceea ce priveşte comediile. Jim Carrey şi Jeff Daniels reuşesc cu success să portretizeze variant modern a prieteniei dintre Stan şi Bran.

„Închisoarea Îngerilor“ (1994)

Este de departe unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor, care continuă să emoţioneze generaţii întregi. Prietenia care se formează între doi prizonieri ai penitenciarului şi care depăşeşte zidurile acestuia este o dovadă că există lumină chiar şi în cele mai întunecate locuri. Duo-ul format din Morgan Freeman şi Tim Robbins este unul dintre cele mai reuşite şi elegante de pe marile ecrane.

„Băieţi răi“ (1995)

Este un lucru clar pentru toată lumea că Will Smith ştie să facă comedie. Fie că joacă în filme mai serioase, actorul reuşeşte mereu să provoace zâmbete. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Martin Lawrence, care a făcut senzaţie în rolul celebrei Big Momma. Când îi distribui pe cei doi în acelaşi film te poţi aştepta  la multe glume şi poante, ceea ce le şi iese în „Băieţi răi“.

„Marele Lebowski“ (1998)

Atunci când „Fantele“ (Jeff Bridges) este confundat cu un alt Lebowski mai bogat de către doi mafioţi şi porneşte în căutarea lui pentru a-I cere despăgubiri, prietenii lui de la bowling (John Goodman şi Steve Buscemi) îi acoperă spatele într-o serie de aventuri hilare.

„Spărgătorii de nunţi“ (2005)

În această comedie, mediatorii de divorţ John Beckwith (Owen Wilson) şi Jeremy Grey (Vince Vaughn) sunt parteneri de afaceri şi prieteni de-o viaţă care împart un hobby de primavară cu adevărat unic... spargerea nunţilor. Aceştia îşi găsesc „naşul“ atunci când le întâlnesc pe Claire (Rachel McAdams) şi Gloria (Isla Fisher), domnşoare de onoare la „nunta anului“ pe care cei doi se hotărăsc să o spargă.

„Marea Mahmureală“  (2009)

„Marea Mahmureală“ este de departe cel mai reprezentativ film al fenomenului de „gaşcă“. Spune povestea lui Doug (Justin Bartha) şi a celor trei buni prieteni ai săi (interpretaţi de Bradley Cooper, Zach Galifianakis şi Ed Helms) care cu două zile înainte de nunta lui Doug merg până la Las Vegas pentru petrecerea burlacilor. După o noapte de pomină, din care nu-şi mai aduc aminte nimic, prietenii găsesc în baie un tigru şi  în şifonier un bebeluş de şase luni. Cu un Doug dat dispărut, cei trei vor fi nevoiţi să reia traseul din noaptea trecută pentru a-şi da seama ce s-a întâmplat şi pentru a-l face pe mire să ajungă la timp la nuntă.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite