Scandal după lansarea documentarului despre Michael Jackson: „E un linşaj public“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Jackson a fost urmărit atât în timpul vieţii, cât şi după moarte de acuzaţii de pedofilie FOTO Guliver/Getty Images
Michael Jackson a fost urmărit atât în timpul vieţii, cât şi după moarte de acuzaţii de pedofilie FOTO Guliver/Getty Images

Familia regretatului cântăreţ Michael Jackson a reacţionat vehement după premiera documentarului „Leaving Neverland“, iar regizorul le-a dat o replică dură şi a dezvăluit că a primit inclusiv ameninţări de la fanii regelui pop. Producţia, care a avut loc săptămâna trecută la Festivalul de Film Sundance, prezintă presupusele abuzuri sexuale comise de regele pop asupra unor minori, iar HBO plănuieşte să o difuzeze în luna martie.

Administratorii averii lui Jackson au caracterizat documentarul de patru ore drept „linşaj public“ şi i-au numit „oportunişti“ pe cei doi bărbaţi care aduc acuzaţii de abuz sexual artistului, Wade Robson (36 de ani) şi James Safechuck (40 de ani).

Documentarul descrie cum Jackson, aflat în vârful carierei, a început o relaţie cu cei doi băieţi, pe atunci în vârstă de 7 şi 10 ani. Ajunşi la maturitate, bărbaţii povestesc cum au fost abuzaţi sexual de starul american. Una dintre dezvăluirile făcute în film este că artistul le-ar fi oferit minorilor bijuterii în schimbul favorurilor sexuale. 

Paradoxal, cei doi sunt aceiaşi care au depus mărturie în favoarea lui Michael în procesul din 2005 în care starul a fost achitat de acuzaţiile de pedofilie.  

Filmul, bazat exclusiv „pe cuvântul unor sperjuri“

Familia megastarului acuză filmul că se axează prea mult pe Robson şi Safechuck şi îi ignoră pe cei care au petrecut mult timp cu regele pop şi care susţin că muzicianul „i-a tratat pe copii cu respect şi nu le-a făcut rău“. 

„«Leaving Neverland» nu este un documentar, este un linşaj public în stil tabloid pe care Michael Jackson l-a îndurat atât în timpul vieţii, dar şi după ce a murit. Filmul include afirmaţii neprobate despre lucruri care s-ar fi petrecut în urmă cu 20 de ani şi le tratează ca fapte. Aceste acuzaţii au stat la baza unor procese intentate de doi mincinoşi recunoscuţi care au fost desfiinţate definitiv de judecători. Cei doi acuzatori au depus mărturie sub jurământ că aceste abuzuri nu au avut loc niciodată. Nu au furnizat absolut nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor lor, ceea ce înseamnă că întregul film se bazează exclusiv pe cuvântul a doi sperjuri“, se arată într-un comunicat. 

michael jackson si wade robson

Wade Robson a fost dansatorul lui Michael Jackson

Regizorul, ameninţat cu moartea de fanii regelui

În replică, Dan Reed (55 de ani), regizorul documentarului „Leaving Neverland“, a declarat că familia lui Michael Jackson are o proprietate foarte valoroasă de protejat, nefiind suprins că reprezentanţii ei au sărit în apărarea artistului: „De fiecare dată când este difuzată o melodie, o casă de marcat face «ka-ching». Nu mă surprinde că luptă să îşi apere proprietatea“.

Reed se apără precizând că filmul s-a bazat pe documentarea făcută de un profesionist „cu bogată experienţă în investigaţii şi poveşti complexe, iar aceasta este o poveste complexă“: „Oricine are cunoştinţe despre acest gen poate recunoaşte că este un documentar. Un film de patru ore este un tabloid? Nu l-am caracterizat deloc pe Jackson în film - dacă îl vedeţi, remarcaţi că este o poveste despre cele două familii, iar Jackson este un element în poveste. Nu este un film despre Michael... Este o prezentare a abuzului sexual, cum are loc el şi cum consecinţele lui afectează apoi viaţa“. 

machael jackson si james safechuck foto guliver/getty images

James Safechuck şi Michael Jackson au jucat împreună într-o reclamă Pepsi FOTO Guliver/Getty Images

În plus, regizorul Dan Reed ar fi primit şi numeroase ameninţări, prin telefon şi e-mail, din partea fanilor lui Michael Jackson, scrie presa internaţională. Mai mult, unii dintre aceştia au făcut modificări pe pagina de IMDb a documentarului, schimbând titlul în „Mincinosul, Mincinosul 2: Povestea lui Wade Robson şi a lui James Safechuck“. După modelul Wikipedia, oricine deţine un cont de IMDb poate edita o pagină. După câteva ore, titlul a fost din nou modificat în cel original. 

james safechuck si wade robson acuzatorii lui michael jackson foto guliver/getty

James Safechuck (stânga) şi Wade Robson, la premiera filmului „Leaving Neverland“

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite