Reacţia moştenitorilor lui Michael Jackson după lansarea documentarului HBO care-l prezintă drept pedofil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Jackson şi Wade Robson, unul dintre acuzatori, pe când avea 7 ani FOTO news.ro
Michael Jackson şi Wade Robson, unul dintre acuzatori, pe când avea 7 ani FOTO news.ro

Familia regretatului artist Michael Jackson a reacţionat vehement după premiera noului documentar HBO despre presupusele abuzuri sexuale ale regelui pop.

Premiera documentarului de patru ore „Leaving Neverland“, care vorbeşte despre presupusele abuzuri sexuale pe care Michael Jackson le-ar fi comis, a avut loc, vineri, la Festivalul de Film Sundance din oraşul american Park City.

Filmul va fi difuzat de HBO şi se bazează în principal pe acuzaţiile făcute de Wade Robson (36 de ani) şi James Safechuck (40 de ani) care susţin că au fost molestaţi de regele pop, pe când erau minori. 

Reprezentanţii lui Michael Jackson au catalogat documentarul „Leaving Neverland“ ca fiind „un fel de asasinare în stil tabloid pe care Michael Jackson a îndurat-o atât în timpul vieţii, cât şi după ce a murit“, scrie Daily Mail.  

image

Michael Jackson şi James Safechuck 

În plus, familia megastarului acuză filmul că se axează prea mult pe Robson şi Safechuck şi îi ignoră pe cei care au petrecut mult timp cu regele pop şi care susţin că muzicianul „i-a tratat pe copii cu respect şi nu le-a făcut rău“. 

„«Leaving Neverland» nu este un documentar, este un fel de asasinare în stil tabloid pe care Michael Jackson a îndurat-o atât în timpul vieţii, dar şi  după ce a murit. Filmul include afirmaţii neprobate despre fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu 20 de ani şi le tratează ca fapte. Aceste acuzaţii au stat la baza unor procese intentate de doi mincinoşi recunoscuţi care au fost desfiinţate definitiv de judecători.  

Cei doi acuzatori au depus mărturie sub jurământ că aceste abuzuri nu au avut loc niciodată. Nu au furnizat absolut nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor lor, ceea ce înseamnă că întregul film se bazează exclusiv pe cuvântul a doi sperjuri. 

Cu toate acestea, regizorul a recunoscut la Festivalul de Film Sundance că şi-a limitat interviurile la cei doi acuzatori şi la familiile lor. Astfel, el a evitat în mod intenţionat să intervieveze mai multe persoane care au petrecut timp cu Michael Jackson şi care au declarat fără echivoc că el a tratat copiii cu respect şi nu le-a făcut nimic rău.

Prin alegerea de a nu include niciuna dintre aceste voci care ar putea schimba întregul fir narativ al filmului pe care era hotărât să-l vândă, regizorul a neglijat verificarea faptelor, aşa încât să realizeze o naraţiune flagrantă, încât spectatorii să nu aibă parte de o caracterizare echilibrată“, se arată în comunicatul trimis de familia lui Michael.  

image

Wade Robson (stânga), regizorul Dan Reed (mijloc) şi James Safechuck 

De asemenea, în acelaşi text e subliniat faptul că Wade Robson, unul dintre acuzatorii lui Michael Jackson din noul documentar, a fost martor al apărării în procesul din 2005 intentat megastarului, care s-a încheiat cu achitarea regelui pop. 

„Timp de 20 de ani, Wade Robson a negat în instanţă şi în numeroase interviuri, inclusiv după ce Michael a murit, că a fost o victimă şi a declarat că este recunoscător pentru tot ceea ce Michael a făcut pentru el. Familia sa a beneficiat de bunătatea, generozitatea şi sprijinul profesional ale lui Michael, până la moartea lui. Ceea ce nu s-a spus în «Leaving Neverland», în mod convenabil, a fost faptul că, atunci când lui Robson i-a fost refuzat un rol într-o producţie Cirque du Soleil cu tema Michael Jackson, acuzaţiile sale de agresiune sexuală au reapărut dintr-o dată. Empatizăm cu orice victimă legitimă a abuzului sexual asupra copiilor. Acest film, totuşi, le aduce un deserviciu acelor victime“, au continuat reprezentanţii regretatului artist. 

În plus, spun aceştia, cei doi acuzatori nu vor decât să obţină bani şi notorietate în urma acestor acuzaţii de molestare sexuală. 

„Deşi, în ciuda tuturor declaraţiilor celor doi că nu fac asta pentru bani, totul a fost despre bani - milioane de dolari - datând din 2013, când atât Wade Robson, cât şi James Safechuck, care au aceeaşi firmă de avocatură, i-au dat în judecată, fără succes, pe moştenitorii lui Michael Jackson. 

Acum că Michael nu mai este aici să se apere, Robson, Safechuck şi avocaţii lor încearcă în continuare să obţină notorietate şi bani în baza aceloraşi acuzaţii pe care un juriu le-a declarat neadevărate în perioada când Michael trăia“, a conchis familia regelui pop. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite