Omul Păianjen trebuie să fie caucazian şi heterosexual, potrivit unui acord legal dintre Sony şi Marvel. Ce alte lucruri trebuie să mai respecte personajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele trei filme din seria „Omul Păianjen“ l-au avut în rolul principal pe Tobey Maguire FOTO cinemagia.ro
Primele trei filme din seria „Omul Păianjen“ l-au avut în rolul principal pe Tobey Maguire FOTO cinemagia.ro

Personajul Peter Parker, cu alter ego-ul Omul Păianjen, trebuie să fie heterosexual şi caucazian, potrivit unui acord legal dintre Sony Pictures Entertainment şi Marvel Entertainment, dezvăluit de WikiLeaks, scrie „Variety“, citată de Mediafax.

Informaţia a fost extrasă dintr-un document publicat de site-ul WikiLeaks, care a intrat, săptămâna aceasta, în posesia a 276.394 de fişiere private, e-mailuri şi date financiare. Ambele companii de producţie cinematografică au refuzat să comenteze acest acord, intrat în vigoare în septembrie 2011 şi dezvăluit iniţial de site-ul Gawker, scrie Mediafax

Documentul listează trăsăturile obligatorii pe care trebuie să le aibă personajul Peter Parker şi alter ego-ul său, Omul Păianjen (Spider-Man), menţionându-se că aceştia „nu sunt homosexuali (decât dacă Marvel a portretizat alter ego-ul ca fiind homosexual)“.

De asemenea, potrivit documentului, Spider-Man trebuie să fie de sex masculin, să nu folosească tortura, să nu ucidă în apărarea sa sau a altor personaje, să nu folosească un limbaj murdar, să nu fumeze, să nu distribuie droguri, să nu facă abuz de alcool, să nu facă sex înainte de vârsta de 16 ani, să nu facă sex cu o persoană care nu a împlinit 16 ani.

Caracteristicile personajului Peter Parker: numele său complet este Peter Benjamin Parker, este caucazian şi heterosexual, orfan din timpul copilăriei, este crescut de mătuşa May şi unchiul Ben în New York, este crescut în Queens, aparţinând clasei sociale de mijloc, şi-a căpătat puterile în perioada gimnaziului/ liceului, după ce a fost muşcat de un păianjen, şi-a creat singur primul costum roşu-albastru, costumul negru este simbiotic şi nu este făcut de el, face sau a făcut liceul în Queens, face sau a făcut facultatea în New York.

   

Personajul Peter Parker/Spider-Man a fost creat în 1962, de scriitorul Stan Lee şi artistul Steve Ditko. Acesta a apărut pentru prima dată în numărul 15 al publicaţiei Amazing Fantasy, fiind un orfan crescut de mătuşa May şi unchiul Ben. Parker era portretizat ca un adolescent cu probleme specifice vârstei, fiind costumat în luptător împotriva criminalităţii, ajutat de superputeri şi agilitate.

Primul film „Omul Păianjen/ Spider-Man“ a fost lansat în anul 2002, fiind urmat de alte două producţii cinematografice, „Omul Păianjen 2/ Spider-Man 2“ (2004) şi „Omul Păianjen 3/ Spider-Man 3“ (2007), trilogie regizată de Sam Raimi şi avându-l în rol principal pe Tobey Maguire. Anul 2012 a adus o continuare a poveştii, sub numele de „Uimitorul Om-Păianjen/ The Amazing Spider-Man“, de Marc Webb, cu un nou interpret, în persoana actorului Andrew Garfield, iar, doi ani mai târziu, a fost lansat „Uimitorul Om-Păianjen 2/ The Amazing Spider-Man 2“, în care personajul interpretat de acelaşi Garfield are de înfruntat un adversar mult mai puternic decât el, Electro, jucat de Jamie Foxx. Franciza cinematografică „Spider-Man“ a generat încasări de 3,96 de miliarde de dolari la nivel mondial.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite