Topul celor mai de succes francize din toate timpurile: câţi bani au făcut „Harry Potter“, „James Bond“ şi „Hobbitul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Harry Potter“, „James Bond“ şi filmele produse de Marvel, precum „Iron Man/ Omul de oţel“ şi „Guardians of The Galaxy/ Gardienii galaxiei“, sunt francizele care au generat cele mai mari încasări, potrivit unui top alcătuit de site-ul i100.independent.co.uk.

Marvel Cinematic Universe să poate lăuda că din bagheta sa au ieşit cele mai multe francize de succes realizate vreodată, filmele produse de această companie generând încasări totale de nu mai puţin de 8,5 miliarde de dolari. Locul al doilea i-a revenit seriei de succes „Harry Potter“, cu încasări totale de 7,7 miliarde de dolari, în timp ce podiumul este completat de filmele cu James Bond.

Deşi „Jurassic World“, cel de-al patrulea film din seria „Jurassic Park“, a devenit prima producţie ciematografică care a depăşit pragul de 500 de milioane de dolari, în primul weekend de la lansare, pelicula regizorului Colin Trevorrow nu se regăseşte printre titlurile celor mai de succes francize.

„Adevărul“ vă redă în continuare topul celor mai de succes francize din toate timpurile, potrivit site-ului i100.independent.co.uk.

1. Marvel Cinematic Universe (8,5 miliarde de dolari)

Compania de film Marvel a lansat, de-a lungul timpului, cele mai bănoase francize, reuşind să adune, în total, 8,5 miliarde de dolari la box-office-ul mondial. Printre cele mai cunoscute filme produse de Marvel se numără „Iron Man/ Omul de Oţel“, „Guardians of The Galaxy/ Gardienii Galaxiei“, „The Avangers/ Răzbunătorii“, „Captain America/ Căpitanul America“ şi „The Incredible Hulk/ Incredibilul Hulk“.

Actorul Hugh Jackman l-a jucat pe Omul de Oţel FOTO i100.independent.co.uk

image

2. „Harry Potter“ (7,7 miliarde de dolari)

Cele opt filme din seria „Harry Potter“, bazate pe romanele omonime ale autoarei britanice J.K. Rowling, au generat încasări totale de 7,7 miliarde de dolari, clasând această franciză pe locul al doilea. Din distribuţia acestor filme fac parte actorii Daniel Radcliffe, Rubert Grint şi Emma Watson.

Daniel Radcliffe, în rolul lui Harry Potter FOTO i100.independent.co.uk

image

3. „James Bond“ (6,2 miliarde de dolari)

Agentul 007 s-a aflat mereu în topul preferinţelor pasionaţilor de filme. Dovadă stau chiar cifrele generate de această franciză, care a avut încasări totale de 6,2 miliarde de dolari. „Spectre“, cel mai nou film din seria „James Bond“, care va avea premiera în cinematografele din România pe 6 noiembrie, a ajuns la un buget de 300 de milioane de dolari, devenind cea mai scumpă producţie din această serie.

Daniel Craig, în rolul lui James Bond FOTO i100.independent.co.uk

image

4. „Lord of the Rings/ Stăpânul inelelor“ şi „Hobitul“ (5,9 miliarde de dolari)

Universul creat de autorul J.R.R. Tolkien în cărţile sale, pe care sunt bazate francizele „Stăpânul inelelor“ şi „Hobitul“ au avut câştiguri impresionante de 5,9 miliarde de dolari.

FOTO i100.independent.co.uk

image

5. „Star Wars/ Războiul Stelelor“ (4,4 miliarde de dolari)

În ciuda miilor de fani pe care îi are în lumea întreaga, franciza „Războiul Stelelor“ a avut încasări totale, la box-office-ul global, de numai 4,4 miliarde de dolari, poziţionându-se astfel la mijlocul clasamentului.

FOTO i100.independent.co.uk

image

6. „Spider-Man/ Omul Păianjen“ (4 miliarde de dolari)

Franciza „Spider-Man“ a dovedit încă odată, dacă mai era cazul, că supereroii sunt ingredinetul care asigură succesul unui film. Povestea „Omului Păianjen“ a generat încasări de patru miliarde de dolari, cu puţin sub peliculele din seria „Războul stelelor“.

FOTO i100.independent.co.uk

image

7. „The Fast and the Furious/ Furios şi iute“ (3,9 miliarde de dolari)

Studiourile Universal au dat lovitura în anul 2001, atunci când au lansat primul film din această serie de acţiune, intitulat „The Fast and the Furious“. Cele şapte filme din această franciză, care are în prim-plan cursele ilegale de maşini şi jafurile, au adus încasări de 3,9 miliarde de dolari la box-office-ul global.

Actorii Denzel Washington şi Paul Walker, într-o scenă din „Furios şi iute“ FOTO i100.independent.co.uk 

image

8. „Batman“ (3,8 miliarde de dolari)

O franciză ce a reuşit să transforme cei mai ticăloşi răufăcători în unele dintre cele mai iubite personaje din filme, „Batman“ a generat încasări totale în valoare de 3,9 miliarde de dolari.

FOTO i100.independent.co.uk

image

9. „Transformers“ (3,8 miliarde de dolari)

Pornind de o linie de jucării, franciza „Transformers“ a avut un succes răsunător la publicul de pretutindeni, ajungând să se extindă la jocuri video, animaţii şi filme. Ultimul film din această serie, care a generat încasări totale de 3,8 miliarde de dolari, a fost lansat anul trecut, în regia celebrului Michael Bay.

FOTO i100.independent.co.uk

image

10. „Pirates of the Caribbean/ Piraţii din Caraibe“ (3,4 miliarde de dolari)

La fel ca „Transformers“, franciza „Piraţii din Caraibe“ s-a extins până la numeroase parcuri tematice, jocuri video şi publicaţii media. Cel de-al cincilea film din această serie, „Pirates of the Carribean: Dead Man Tell No Tales“, va debuta în cinematografele din România pe 7 iulie 2017. Cu încasări de 3,4 miliarde de dolari, filmele din seria „Piraţii din Caraibe“ ocupă ultima poziţie.

Actorii Johnny Depp şi Keira Knightley au jucat împreună în „Piraţii din Caraibe“ FOTO i100.independent.co.uk

image
Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite