Momentul de confuzie de la Oscar 2017, pretext de glume pentru internauţi. Ce scria, de fapt, pe plic: „Hillary e preşedinte“, „Beyonce a câştigat!“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Internauţii au aflat ce scria pe plicul cu pricina FOTO Ryan Hampton/ Twitter
Internauţii au aflat ce scria pe plicul cu pricina FOTO Ryan Hampton/ Twitter

Gafa comisă de Warren Beatty şi Faye Dunaway atunci când au anunţat câştigătorul la categoria Cel mai bun film a fost speculată de internauţi care au dat naştere unor glume cu totul inedite.

CÂŞTIGĂTORII OSCAR 2017: LISTA COMPLETĂ 

Primele meme-uri (o imagine reprezentativă pentru o atitudine, mod de a gândi, reacţiona, pe internet, n.r.) amuzante, inspirate din gafa uriaşă din finalul galei Oscar 2017, când Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat, eronat, că musicalul „La La Land“ a câştigat premiul pentru cel mai bun film al anului, deşi acest trofeu revenise de fapt lungmetrajului dramatic „Moonlight“, conţin mesaje precum „Hillary e preşedinte!“, „Beyonce a câştigat!“ şi „A câştigat Moonlight, dar spune La La Land pentru audienţă - PWC“, informează site-ul revistei „People“, citat de News.ro.

Momentul în care Faye Dunaway şi Warren Beatty au citit titlul celui mai bun film al anului de pe un alt plic decât cel care ar fi trebuit să le fie înmânat pe scena galei premiilor Oscar 2017 i-a inspirat pe internauţii americani să creeze o serie întreagă de meme-uri amuzante, dedicate persoanelor care ar fi trebuit să câştige competiţii din alte domenii decât cinematografia.

Deşi a 89-a gală a premiilor Academiei de film americane a reprezentat ea însăşi un show demn de apariţia unui val de meme-uri, momentul final al ceremoniei a produs unele dintre cele mai amuzante mesaje publicate de internauţi pe reţelele de socializare, luni, inclusiv meme-uri dedicate plicurilor.

Se pare că foarte mulţi oameni au făcut capturi de imagine cu momentul în care Jordan Horowitz, unul dintre producătorii musicalului „La La Land“, a arătat spectatorilor şi telespectatorilor biletul cu titlul adevăratului câştigător - filmul „Moonlight“ - la categoria „cel mai bun film al anului“.

Internauţii au taxat gafa cu amuzament

La foarte puţin timp după aceea, pe internet au apărut meme-uri cu texte precum „Hillary Clinton, preşedintele Statelor Unite“ - referire la rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2016.

Alţii au publicat meme-uri cu textul „Lemonade Beyonce“ - referire la albumul anului de la gala Grammy 2017, câştigat de cântăreaşa britanică Adele.

Alţii au dat dovadă de o si mai mare inventivitate şi umor, implicând compania PricewaterhouseCoopers (PWC) în meme-urile lor. „A câştigat «Moonlight», dar spune «La La Land» pentru audienţă - PWC“, a scris unul dintre internauţii de pe Twitter.

Confuzie până la capăt 

Primele explicaţii ale confuziei, primele scuze şi reacţii din partea celor implicaţi.  

Aproape toată lumea se aştepta ca „La La Land“, un musical regizat de Damien Chazelle, să câştige trofeul categoriei „cel mai bun film“, întrucât era marele favorit, după ce egalase recordul de nominalizări - 14 - primite de un singur film într-un an. „Moonlight“, care primise opt nominalizări, a câştigat însă acest premiu.

Warren Beatty şi-a cerut scuze în faţa publicului, pe scenă, în urma gafei din finalul galei Oscar, explicând cu voce tare faptul că i-a fost transmis plicul aferent categoriei „cea mai bună actriţă în rol principal“, în locul plicului pentru „cel mai bun film“, iar acea înlocuire l-a uluit.

Însă Emma Stone a respins explicaţia lui Warren Beatty, spunând că s-a aflat tot timpul în posesia biletului aferent categoriei „cea mai bună actriţă în rol principal“, pe care o câştigase ea însăşi, pentru rolul din „La La Land“, cu doar câteva minute înainte de acel incident.

„Am ţinut biletul cu textul «Cea mai bună actriţă în rol principal» tot timpul cu mine. Nu sunt sigură ce s-a întâmplat“, a declarat Emma Stone în faa reporterilor din camera de presă. „Cred că toată lumea se află încă într-o stare de confuzie. Încântare, dar confuzie. De altfel, toată lumea e încântată pentru «Moonlight». Este un film incredibil“, a adăugat actriţa americană. 

Câştigătorii Oscar 2017 

Lungmetrajul „Moonlight“ a câştigat trofeul suprem - cel mai bun film al anului - la cea de-a 89-a ediţie a galei premiilor Oscar, după o gafă uriaşă a organizatorilor. Actorii Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat, eronat, că „La La Land“ a câştigat trofeul.

În total, filmul „Moonlight“ a câştigat trei premii, impunându-se la categoriile „cel mai bun film“, „cel mai bun scenariu adaptat“ şi „cel mai bun actor în rol secundar“.

Musicalul „La La Land“ a triumfat în şase categorii - „cel mai bun regizor“, „cea mai bună actriţă în rol principal“, „cea mai bună regie artistică“, „cea mai bună imagine“, „cea mai bună coloană sonoră“ şi „cel mai bun cântec original“. 

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite