O altă gafă la Oscar 2017: Un videoclip comemorativ a inclus o fotografie a unei producătoare care este în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numele designerului de costume Janet Patterson, care a murit în octombrie 2016, a fost însoţit de fotografia producătoarei în viaţă Jan Chapman
Numele designerului de costume Janet Patterson, care a murit în octombrie 2016, a fost însoţit de fotografia producătoarei în viaţă Jan Chapman

Gafa de proporţii a organizatorilor galei premiilor Oscar 2017, prin anunţarea eronată a trofeului Cel mai bun film al anului pentru „La La Land“, a fost însoţită de o altă eroare, ce s-a produs atunci când un videoclip comemorativ a inclus o fotografie a unei femei care este în viaţă, informează Variety, arată News.ro.

Janet Patterson, un designer de costume australian, nominalizată de patru ori la Oscar, pentru contribuţiile sale la filmele „The Piano“, „Portrait of a Lady“, „Oscar and Lucinda“ şi “Bright Star” a decedat în octombrie 2016. Numele şi funcţia acesteia au fost menţionate corect în montajul videoclipului comemorativ, dar fotografia utilizată a fost a unui producător de film australian în viaţă, Jan Chapman. Confuzia a fost cu atât mai mare cu cât Jan Chapman şi Janet Patterson au lucrat împreună la filmul „The Piano“. 

Mai jos, puteţi vedea o fotografie cu producătoarea Jan Chapman, designerul de costume Janet Patterson şi Jane Campion, de la un eveniment de promovare a filmului lansat în 1993.

image

Jan Chapman, Janet Patterson şi Jane Campion în 1993 FOTO Variety/Shutterstock

Academia de film americană încă nu a comentat eroarea, însă producătoarea Jan Chapman s-a declarat „devastată“ de această greşeală a Academiei Americane de Film.

„Am fost devastată de folosirea imaginii mele în locul bunei mele prietene şi colaboratoare îndelungată Janet Patterson. Am cerut urgent agenţiei sale să verifice orice fotografie care ar putea fi folosită şi am înţeles că li s-a spus că Academia o să se ocupe de asta. Janet era o mare frumuseţe şi a fost nominalizată de patru ori la Oscar. Este foarte dezamăgitor că eroarea nu a fost sesizată. Eu sunt în viaţă, sunt bine şi sunt un producător activ“, a declarat Chapman pentru „Variety“.

Secţiunea „In Memoriam“ a fost controversată, pentru că un număr de celebrităţi care au decedat în anul 2016, între care s-au numărat Garry Shandling şi Florence Henderson, nu au fost incluşi, chiar dacă au fost mai cunoscuţi pentru carierele lor în televiziune. Bill Paxton, care a decedat în acest weekend, nu a fost inclus în secţiunea „In Memoriam“, dar a fost menţionat în timpul galei premiilor Oscar de Jennifer Aniston.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite