Oscar 2017. Gafă de proporţii: A fost anunţat greşit câştigătorul pentru Cel mai bun film. Casey Affleck şi Emma Stone - cei mai buni actori principali VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fred Berger (stânga), producătorul „La La Land“, anunţat greşit drept Cel mai bun film, alături de Warren Beatty, autorul erorii, şi de Jimmy Kimmel, gazda evenimentului FOTO Guliver/Getty Images
Fred Berger (stânga), producătorul „La La Land“, anunţat greşit drept Cel mai bun film, alături de Warren Beatty, autorul erorii, şi de Jimmy Kimmel, gazda evenimentului FOTO Guliver/Getty Images

Câştigătorii Oscar 2017. Faye Dunaway şi Warren Beatty au anunţat greşit câştigătorul celei mai importante categorii - Cel mai bun film - stabilind astfel cel mai stânjenitor moment din istoria evenimentului. Casey Affleck a câştigat Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol principal datorită interpretării din drama „Manchester by the Sea“, iar Emma Stone a fost desemnată Cea mai bună actriţă pentru interpretarea din musicalul „La La Land“.

„Moonlight“ este câştigătorul Oscar 2017 pentru Cel mai bun film. 

Iniţial, câştigătorul Oscar 2017 pentru Cel mai bun film a fost anunţat musicalul „La La Land“, considerat şi marele favorit, astfel că nimeni nu a părut surprins. 

După ce mai mulţi membri ai echipei şi-au ţinut discursurile, Warren Beatty a realizat că s-a produs o eroare şi că, de fapt, adevăratul câştigător este drama „Moonlight“. 

După câteva momente în care toată lumea era bulversată, crezând că este o glumă (foarte proastă), Fred Berger, producătorul „La La Land“, a arătat spre public, uşor iritat, plicul cu numele filmului câştigător. Fără îndoială acesta va rămâne în istoria premiilor Academiei Americane de Film drept cel mai stânjenitor moment. 

Primele explicaţii ale confuziei, primele scuze şi reacţii din partea celor implicaţi. 

„Moonlight“, regizat de Barry Jenkins, urmăreşte viaţa unui tânăr american de culoare, din copilărie şi până la maturitate, în timp ce se străduieşte să-şi găsească sensul în lume. Această poveste atemporală despre legături umane şi descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieţii contemporane afro-americane şi o intensă meditaţie personală şi poetică asupra identităţii, familiei, prieteniei şi dragostei.

CÂŞTIGĂTORII OSCAR 2017: LISTA COMPLETĂ

06.58 Emma Stone este Cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea din musicalul „La La Land“. „Femeile nominalizate în această categorie sunt extraordinare. Vă admir mai presus de cuvinte. A fost o onoare să fiu nominalizată alături de voi. Trebuie să mă perfecţionez, iar Oscarul mă va inspira să continui această călătorie“, a declarat actriţa britanică vădit emoţionată. 

06.50 Cassey Affleck câştigă Oscarul la categoria Cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea din „Manchester by the Sea“. Artistul a ţinut să-i mulţumească principalului său rival, Denzel Washington, precizând că acesta a fost unul dintre cei care l-au învăţat să joace: „Sunt aici datorită încrederii pe care mi-au acordat-o atâţia oameni. Vreau să fiu parte din această comunitate şi sunt mândru să fac parte.“ Totodată, actorul i-a mulţumit producătorului Matt Damon, dar şi fratelui său, Ben Affleck: „Ştii că te iubesc!“

casey affleck oscar 2017 foto guliver/getty images

06.43 Damien Chazelle a fost desemnat Cel mai bun regizor pentru filmul„La La Land“, devenind astfel, la vârsta de 32 de ani, cel mai tânăr cineast din istorie care este recompensat cu acest premiu. 

06.31 „Manchester by the Sea“ primeşte primul Oscar 2017, pentru Cel mai bun scenariu original, iar „Moonlight“ reuşeşte să cucerească trofeul la categoria Cel mai bun scenariu adaptat.

06.18 „City of stars“ este desemnat Cel mai bun cântec original la gala Oscar 2017, fiind al patrulea trofeu pentru „La La Land“.

06.15 Încă un Oscar pentru „La La Land“, la categoria Cea mai bună coloană sonoră

05.59 „La La Land“ câştigă a doua statuetă la gala Oscar 2017 pentru Cea mai bună imagine

05.45 Cel mai bun scurtmetraj documentar este „The White Helmets“. Această victorie este o nouă bilă neagră în dreptul lui Trump, întrucât directorul de imagine sirian Khaled Khateeb nu a putut participa la gala Oscar 2017 pentru că i s-a refuzat intrarea în Statele Unite. 

05.36 Oscarul pentru Cel mai bun montaj video merge la „Hacksaw Ridge“.

05.30 „The Jungle Book“ câştigă Oscarul 2017 pentru Cele mai bune efecte vizuale.

05.16 Intens aclamatul musical „La La Land“ a câştigat prima statuetă la gala Oscar 2017 pentru Cel mai bun designer de producţie.

05.10 Un moment bizar: mai mulţi turişti îşi fac apariţia în Dolby Theatre şi nu par deloc surprinşi că se află printre vedetele de top ale Hollywoodului. Jimmy Kimmel le face „turul“, presărând cu glumiţe prezentările artiştilor, însă internauţii nu au fost prea amuzaţi de ironiile gazdei legate de numele turiştilor. 

05.09 „Piper“ este Cel mai bun scurtmetraj de animaţie, iar „Zootopia“ este Cel mai bun film de animaţie, în timp ce „Sing“ este Cel mai bun scurtmetraj.

04.58  „The Salesman“(Iran) a fost desemnat Cel mai bun film străin. Regizorul Asghar Farhadi şi echipa filmului nu au fost prezenţi la gala Oscar 2017 în semn de protest faţă de legea prin care Donald Trump vrea să interzică accesul în Statele Unite al imigranţilor din ţările musulmane. 

„Absenţa mea este un semn de respect faţă de oamenii din ţara mea“, se arată într-un mesaj al regizorului iranian, care descrie interdicţia lui Trump drept „inumană“.

Aşadar, apreciata co-producţie Germania-Austria-România „Toni Erdmann“ a pierdut marele premiu şi odată cu el a pierdut şi Ada Solomon, primul producător român nominalizat la Oscar. Amintim că cineasta a declarat săptămâna trecută că este aproape sigură că trofeul Oscar 2017 pentru Cel mai bun film străin „a fost deja pus de Donald Trump în mâinile regizorului iranian Asghar Farhadi“, făcând referire la controversele stârnite de legea antiimigraţie. 

04.40 Aşa cum era de aşteptat Viola Davis a fost desemnată Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea din drama „Fences“. Astfel, devine prima actriţă de culoare din istorie care are în palmares premiile Oscar, Tony şi Emmy.

Viola Davis a fost desemnată Cea mai bună actriţă în rol secundar FOTO Guliver/Getty Images

viola davis oscar 2017 foto guliver/getty images

04.28 Oscarul pentru Cel mai bun montaj de sunet merge la SF-ul „Arrival“, în timp ce „Hacksaw Ridge“ s-a impus la categoria Cel mai bun mixaj de sunet datorită lui Kevin O'Connell's, care a fost nominalizat de 20 de ori la Oscar fără a câştiga. Până azi!

04.08 „O.J.: Made in America“ a fost desemnat Cel mai bun documentar la gala Oscar 2017. Protagonistele „Hidden Figures“, nominalizat la categoria Cel mai bun film, Taraji P. Henson, Octavia Spencer şi Janelle Monae au prezentat acest premiu şi au invitat-o pe scenă pe adevărata Katherine Johnson (98 de ani), care este interpretată în film de Henson. Publicul a aplaudat-o în picioare pe fiziciana şi matematiciana afro-americană care a lucrat la NASA.

04.00 „Fantastic Beasts and Where to Find Them“ a avut Cele mai bune costume.

03.58 Oscarul pentru Cel mai bun machiaj şi coafură revine echipei filmului „Suicide Squad“.

03.50 Câştigătorul Oscarului 2017 la categoria Cel mai bun actor în rol secundar este Mahershala Ali din drama „Moonlight“, actorul fiind pentru prima dată nominalizat la premiile Academiei şi, totodată, fiind primul actor de origine musulmană care este recompensat cu prestigioasa statuetă. Alicia Vikander, câştigătoarea de anul trecut al trofeului pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar, a fost cea care i-a înmânat primul Oscar din carieră. 

Mahershala Ali a fost desemnat Cel mai bun actor în rol secundar FOTO Guliver/Getty Images

mahershala ali oscar 2017 foto guliver/getty images

03.40 Actorul de comedie şi realizatorul de talk-show Jimmy Kimmel prezintă pentru prima dată grandioasa gală de decernare a premiilor Academiei Americane de Film. Este de aşteptat ca gala Oscar 2017 să fie una marcată de declaraţii politice având în vedere preşedinţia controversatului republican Donald Trump.

Aşa cum era de aşteptat, Jimmy Kimmel şi-a început discursul cu o glumă politică: „Vreau să-i mulţumesc preşedintelui Donald Trump. Vă mai amintiţi anul trecut când părea că Oscarurile sunt rasiste? Nu mai este cazul. Datorită lui!“

„Evenimentul este urmărit de milioane de americani şi de alţi oameni din 255 de ţări care acum ne urăsc. Ţara asta e divizată, iar oamenii îmi tot spun că eu trebuie să spun ceva pentru a uni America, dar vreau să vă spun din start că nu pot face aşa ceva. E un singur «Braveheart» (aluzie la filmul din 1995 al lui Mel Gibson, care i-a adus cinci Oscaruri, inclusiv pentru Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor - n.red.) în sală şi nici el nu poat uni America acum“, a continuat Kimmel.  

În stilul caracteristic, comediantul a fost ironic şi la adresa filmelor nominalizate la Oscar 2017: „A fost un an grozav pentru industria cinematografică. Oameni negri au salvat NASA şi oameni albi au salvat jazz-ul! Asta înseamnă progresul!“

În încheierea discursului, prezentatorul şi-a îndreptat atenţia spre Meryl Streep, care are 21 de nominalizări la premiile Academiei Americane de Film şi trei trofee, lăudând „prestaţiile supraapreciate“ ale actriţei americane, o aluzie ironică la mesajul publicat pe Twitter de Donald Trump, după gala Globurile de Aur 2017, cânt artista l-a criticat dur. 

„Meryl Streep a impresionat în peste 50 de filme în cariera ei prestigioasă. Haideţi să îi acordăm o rundă total nemeritată de aplauze“, a spus Kimmel. Spectatorii s-au ridicat imediat şi au ovaţionat-o pe legendara artistă americană. 

Jimmy Kimmel nu s-a oprit însă aici şi a continuat să îl ironizeze pe liderul de la Casa Albă pe parcursul întregii gale. La un moment dat, comediantul i-a expediat preşedintelui american, în direct, un mesaj pe Twitter, în care îl întreba dacă s-a trezit pentru a urmări ceremonia.

Monologul integral al lui Jimmy Kimmel de la Oscar 2017 dacă sunteţi curioşi să auziţi toate glumele bune şi cele mai puţin inspirate.

03.30 Cântăreţul american Justin Timberlake a deschis oficial gala Oscar 2017 cu hitul „Can't Stop The Feeling“, pentru care este nominalizat la Oscar 2017 la categoria Cel mai bun cântec. Cu această ocazie, sala s-a transformat în ring de dans şi am putut vedea câteva staruri hollywoodiene arătându-şi cele mai bune mişcări de dans, printre acestea numărându-se Charlize Theron, Brie Larson şi Jeff Bridges.

image

03.00 Ca de obicei, Nicole Kidman, nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea din „Lion“, arată impecabil, într-o rochie Armani Prive cu spatele gol, deşi criticii de modă se aşteptau la o apariţie mai spectaculoasă.

image

02.45 „American sweetheart“ Emma Stone, favorită la câştigarea statuetei Oscar 2017 pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, nu a dezamăgit nici de această dată şi a ales o superbă rochie aurie Givenchy Haute Couture, cu franjuri în partea de jos, care ne face să nu scăpăm din vedere faptul că este nominalizată pentru interpretarea dintr-un musical, „La La Land“. Oare va dansa puţin pe scenă dacă va ieşi învingătoare?

image

02.30 La fel ca pentru rolul din primele două părţi ale trilogiei „Fifty Shades“, actriţa Dakota Johnson nu primeşte „recenzii“ prea favorabile pentru rochia Gucci aleasă pentru gala Oscar 2017. 

image

02.20 Dev Patel, nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea din drama „Lion“, se alătură artiştilor care îşi aduc părinţii la premiile Oscar.

image

02.10 Gala Oscar 2017 va găzdui câteva momente muzicale importante, inclusiv ale cântăreţilor Lady Gaga, John Legend şi Justin Timberlake, care cel mai probabil va interpreta hit-ul „Can't Stop This Feeling“, difuzat obsesiv pe aproape toate posturile de radio din România. Artistul a publicat şi un gif din timpul repetiţiilor. 

Pe covorul roşu, cântăreţul a apărut la braţul soţiei sale, actriţa Jessica Biel, şi a reuşit să devină protagonistul primului meme al serii şi să topească nişte inimi după ce s-a strecurat în spatele partenerei sale executând câteva mişcări de dans în timp ce artista era fotografiată. 

image

01.50 Sunny Pawar, micuţul din „Lion“ în vârstă de doar 8 ani, este o adevărată încântare pe covorul roşu al galei Oscar 2017. Tare frumuşel şi elegant!

image

01.40 Isabelle Huppert, nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea din „Elle“, străluceşte într-o rochie Armani. 

image

01.30 Ruth Negga, nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea din „Loving“, este autoarea primului statement politic, făcându-şi apariţia pe covorul roşu într-o superbă rochie roşie, creaţie a casei de modă Valentino, şi purtând la piept o fundă albastră, un simbol al organizaţiei American Civil Liberties Union (ACLU), a cărei misiune este de a lupta pentru apărarea şi păstrarea drepturilor şi libertăţilor individuale garantate prin Constituţia şi legile Statelor Unite. 

„ACLU luptă pentru drepturile civile şi eu susţin acest lucru, iar asta ar trebui să facă toată lumea! Organizaţiile de caritate sunt importante în acest moment, sunt un fel de gardieni şi asta e important în societatea actuală. Acum mai mult ca niciodată avem nevoie de ele“, a explicat actriţa.

FOTO Guliver/Getty Images

image

 

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite