Jennifer Lawrence, în rolul unei fotojurnaliste premiate cu Pulitzer, într-un film regizat de Steven Spielberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jennifer
Lawrence a avut roluri principale în „The Bill Engvall Show“,
„Departe de câmpia în flăcări/The Burning Plain“ şi „Mâinile
tatălui meu/Winter’s
Bone“ FOTO AP
Jennifer Lawrence a avut roluri principale în „The Bill Engvall Show“, „Departe de câmpia în flăcări/The Burning Plain“ şi „Mâinile tatălui meu/Winter’s Bone“ FOTO AP

Actriţa americană Jennifer Lawrence ar putea juca în următorul film regizat de Steven Spielberg, un lungmetraj inspirat din viaţa şi cariera fotojurnalistei Lynsey Addario, informează allocine.fr.

Acest film, produs de studiourile Warner Bros., se va intitula „It’s What I Do“ şi reprezintă o adaptare cinematografică a volumului autobiografic „It’s What I Do: A Photographer’s Life Of Love And War“, scris de fotojurnalista Lynsey Addario, recompensat cu premiul Pulitzer în anul 2009.

Pentru Steven Spielberg, ajuns la vârsta de 68 de ani, acesta este un nou film care se adaugă pe lista sa foarte lungă de proiecte în curs de dezvoltare. Cineastul american a încheiat de curând filmările de la un lungmetraj de spionaj, „St James Place“, a intrat în preproducţie cu pelicula „The BFG“ şi s-a declarat interesat de posibilitatea de a regiza un nou film din seria „Indiana Jones“.

Steven Spielberg a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 „Salvaţi soldatul Ryan“. Cineastul american a câştigat alte două premii Oscar în 1994, cu filmul „Lista lui Schindler“, în calitate de regizor şi de producător al peliculei.

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat 27 de filme, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale. Dintre acestea fac parte „Duel pe autostradă/Duel“ din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, thrillerul „Fălci/Jaws“ (1975), „Întâlnire de gradul trei“ (1977), „Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute“ (1981), „E.T. Extraterestrul“ (1982), „Culoarea purpurie“ (1985). Printre producţiile sale din anii ’90 se disting „Jurassic Park“ şi „Lista lui Schindler“, dar şi „Salvaţi soldatul Ryan“ (1998). Filmul biografic „Lincoln“ (2012), pentru care Spielberg a fost nominalizat din nou la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, i-a adus actorului britanic Daniel Day-Lewis cel de-al treilea Oscar din carieră, câştigat în 2013.

La rândul ei, Jennifer Lawrence, protagonista francizei cinematografice „Jocurile foamei“, are o agendă de lucru foarte încărcată pentru perioada următoare. Ea se află în negocieri avansate pentru a juca în „Passengers“, un film SF ce va fi regizat de Morten Tyldum, cineastul care a regizat „Jocul codurilor“.

Jennifer Lawrence Shrader, născută pe 15 august 1990, în Louisville, Kentucky, este una dintre actriţele americane tinere în ascensiune. A avut roluri principale în „The Bill Engvall Show“ şi în filme precum „Departe de câmpia în flăcări/The Burning Plain“ şi „Mâinile tatălui meu/Winter’s Bone“, pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă. Jennifer Lawrence, care s-a remarcat şi în seria „Jocurile foamei/The Hunger Games“, a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din filmul „Scenariu pentru happy-end/Silver Linings Playbook“, în 2013. În anul următor, vedeta americană a fost nominalizată la Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru evoluţia ei din filmul „Ţeapă în stil american/American Hustle“.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite