Helena Bonham Carter devine ultima divă de la Hollywood într-un film despre Elizabeth Taylor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorii britanici Helena Bonham Carter şi Dominic West vor interpreta unul dintre cupolurile iconice de la Hollywood - Elizabeth Taylor şi Richard Burton -, într-un film realizat de BBC.

Cei doi vor juca într-o peliculă despre ultima apariţie împreună a celebrilor actori, în piesa „Private Lives“, în care aceştia au jucat în 1983. Un an mai târziu, Richard Burton a încetat din viaţă.

Elizabeth Taylor şi Richard Burton au fost unul dintre cuplurile emblematice ale Hollywoodului, iar povestea lor de dragoste fascinează şi astăzi. Iubirea lor a început pe platourile de filmare ale uneia dintre cele mai cunoscute şi extravagante versiuni ale filmului „Cleopatra“ – în anul 1963).

Ultima lor reuniune artistică a fost în 1983, în piesa de teatru „Private Lives“, în care au jucat împreună în 1983. La vremea respectivă, Liz şi Dick, aşa cum i-a numit presa, erau divorţaţi pentru a doua oară (au fost căsătoriţi între 1964 şi 1974 şi 1975-1976).

Această ultimă întâlnire pe plan profesional i-a făcut pe cei doi să înţeleagă că, deşi au trăit una dintre cele mai mari iubiri de la Hollywood, legătura lor afectivă era cu-adevărat încheiată.

Distribuţia celor doi în piesa respectivă a fascinat presa, pentru că povestea părea ruptă din viaţa reală. În „Private Lives“, Liz Taylor şi Richard Burton interpretează rolurile a doi foşti soţi, ambii recăsătoriţi, care se reîntâlnesc în Franţa în timp ce se aflau în luna de miere cu noii lor parteneri.

„Taylor şi Burton, speriaţi supravieţuitori ai tabloidelor şi ai războaielor conjugale, şi-au adus «circul ambulant» în oraş, iar paparazzi sunt gata de desant“, nota, în 1983, „The New York Times“

Povestea lor de iubire dintre Liz şi Dick a început în 1963, când ambii erau căsătoriţi, şi a stârnit controverse chiar şi la Vatican, care a catalogat purtarea lor drept „vagabondaj erotic“. Au divorţat imediat, iar în 1964 au devenit soţ şi soţie. Primul mariaj a durat zece ani, cel doar doilea câteva luni.

elizabeth taylor si richard burton getty images

Elizabeth Taylor şi Richard Burton FOTO Getty Images

Cei doi au jucat împreună în câteva producţii celebre, printre care „Îmblânzirea scorpiei“ şi „Cui i-e frică de Virginia Wolf?“. Richard Burton a încetat din viaţă în 1984, la vârsta de 58 de ani. Elizabeth Taylor a murit în 2011, la 79 de ani.

Drama „Burton and Taylor“ este una dintre producţiile originale ale postului BBC 4, care a mai realizat în trecut filme biografice despre personalităţi precum fostul premier Margaret Thatcher şi scriitoarea Barbara Cartland. Recent, Lindsay Lohan a jucat într-un film despre Elizabeth Taylor. 

Helena Bonham Carter (47 de ani) a apărut în filme precum „Fightclub“, „Discursul regelui“, „Alice în Ţara Minunilor“ şi „Harry Potter“ (Bellatrix Lestrange). Ea are o relaţie de lungă durată cu regizorul Tim Burton, iar împreună au doi copii.

Dominic West (43 de ani) este un actor britanic cunoscut în spcial pentru rolul detectivului Jimmy McNulty din serialul HBO „The Wire“.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite