Richard Burton şi Elizabeth Taylor din nou împreună, de data aceasta pe aleea celebrităţilor de la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elizabeth Taylor şi Richard Burton FOTO Getty Images
Elizabeth Taylor şi Richard Burton FOTO Getty Images

Actorul Richard Burton a primit postum, de ziua Ţării Galilor, pe 1 martie, o stea pe celebra alee a celebrităţilor din Hollywood, chiar lângă cea care poartă numele actriţei Elizabeth Taylor, cu care el a fost căsătorit de două ori.

Acordarea unei stele lui Burton coincide cu cea de-a 50-a aniversare a filmului "Cleopatra", ai cărui protagonişti au fost Richard Burton şi Elizabeth Taylor şi care a însemnat debutul poveştii lor de iubire în viaţa reală, scrie Mediafax

Burton, fiul unui miner din Oxford, era un actor de teatru faimos atunci când a cunoscut-o pe Taylor, la rândul ei celebră în roluri de cinema. Curând, ei au devenit unul dintre cele mai celebre cupluri, atât în faţa, cât şi în spatele camerei de filmat. Cei doi au mai avut interpretări notabile în filme precum "Îmblânzirea scorpiei" şi "Cui i-e frică de Virginia 

O iubire ca-n filme

Richard Burton şi Elizabeth Taylor s-au căsătorit prima dată în 1964, mariajul lor durând 10 ani. S-au recăsătorit în 1975, în Botswana, însă cea de-a doua căsătorie a lor a durat numai până în vara următoare. Burton a fost căsătorit de cinci ori de-a lungul vieţii.

Actorul a fost nominalizat la Oscar de şapte ori, însă nu a primit niciodată distincţia.

Richard Burton a murit în august 1984, din cauza unei hemoragii cerebrale, la fel cum a decedat şi tatăl său.

2.400 de celebrităţi pe Walk of Fame

Actorul galez Michael Sheen a vorbit la dezvelirea stelei, amintindu-şi de momentul în care Burton şi Taylor i-au vizitat satul natal. "Pe plaja unde îmi construiam, copil fiind, castele de nisip, unde am învăţat să înot... pe această plajă, într-o zi legendară, Richard Burton şi Elizabeth Taylor au coborât din cer, ca zeii din Olimp... au aterizat cu un elicopter în acest loc", şi-a amintit el.

Maria Burton, fiica adoptivă a celor doi, a acceptat distincţia care i-a fost acordată tatălui său la aproape 30 de ani de la moartea lui.

În prezent, mai mult de 2.400 de celebrităţi au o stea pe Hollywood Walk of Fame, printre care Ray Milland, Sir Anthony Hopkins, Sir Tom Jones, toţi trei originari din Ţara Galilor.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite