FOTO Cele mai bune cupluri de pe marele ecran

FOTO Cele mai bune cupluri de pe marele ecran

Richard Burton şi Elizabeth Taylor, unul dintre cele mai frumoase cupluri de la HollywoodFOTO GettyImages

Prietenii adevăraţi sunt rari şi cu-atât mai rari în lumea „nebună“ de la Hollywood. Însă multe dintre cuplurile celebre din cinematografie au sfidat şansele şi şi-au continuat relaţia de prietenie sau de dragoste şi în afara marelui ecran.

Ştiri pe aceeaşi temă


„Huffington Post“ a realizat o listă a celor mai bune cupluri de actori care au apărut în pelicule memorabile. 

R2-D2 şi C-3PO
 
Aceşti doi roboţei au format o pereche amuzantă de-a lungul celor şase filme din franciza „Războiul Stelelor“ (Star Wars). Nu conta cât de dură era lupta, ei aveau mereu grijă unul de celălalt.
 
Katharine Hepburn şi Spencer Tracy
 
Cei doi au jucat împreună în nouă filme şi au format un cuplu şi în viaţa reală, timp de 26 de ani. Ei s-au îndrăgostit după ce au turnat primul film împreună, „Disputa“ (Woman of the Year).
 
Woody şi Buzz
 
Cowboy-ul şi cosmonautul au încălzit inimile copiilor cu ciudata lor prietenie din „Povestea Jucăriilor“ (Toy Story). Cei doi nu şi-au pierdut farmecul nici în celelalte filme ale francizei.
 
Fred Astaire şi Ginger Rogers
 
Această pereche şi-a lăsat amprenta în zece filme. Fred şi Ginger sunt consideraţi cei mai iubiţi dansatori din cinematografia americană.
 
Robert Redford şi Paul Newman
 
Au jucat împreună în câteva dintre cele mai importante pelicule americane de la sfârşitul anilor '60 şi începutul anilor '70. Au demonstrat că sunt prieteni apropiaţi şi în afara marelui ecran, iar această legătură a durat mulţi ani.
 
John Travolta şi Samuel L. Jackson
 
FOTO GettyImages
 
În „Pulp Fiction“, Travolta şi Jackson îi interpretează pe Vincent şi Jules, doi bandiţi ameţiţi care se potrivesc ciudat de bine pe ecran şi care cuceresc publicul cu replici marca Tarantino.
 
Robert De Niro şi Al Pacino
 
Aceşti doi actori sunt foarte apreciaţi pentru filmele în care au jucat împreună, printre care „Naşul II“ (The Godfather Part II) şi „Obsesia“ (Heat).
 
Jackie Chan şi Chris Tucker
 
Actorii principali din seria „Ora de vârf“ (Rush Hour) au făcut o pereche memorabilă în lupta împotriva crimei, în reprezentaţiile de karaoke şi prin replicile acide pe care le recitau în timp ce se luptau cu cei răi.
 
Mel Gibson şi Danny Glover
 
FOTO GettyImages
 
Ei au fost „Armele mortale“ (Lethal Weapon) şi toate împuşcăturile, urmăririle de maşini şi glumele lor cu substrat au făcut istorie. Au format o pereche neaşteptată, dar au sfârşit prin a face patru filme împreună şi prin a deveni cei mai buni prieteni.
 
Jack Lemon şi Walter Matthau
 
Şi-au întărit prietenia cu filmul „Morocănoşii“ (Grumpy Old Men), dar, cu mulţi ani înainte, Lemmon şi Matthau au apărut împreună în „Prima de asigurare“ (The Fortune Cookie). Prietenia lor de durată au dat naştere unor momente memorabile pe ecran.
 
Richard Burton şi Elizabeth Taylor
 
Au rămas în memoria noastră în special pentru rolurile interpretate în „Cleopatra“. Ei au fost o pereche şi pe ecran, şi în afara lui. Cei doi actori, care au jucat în opt filme împreună, au fost prinşi într-o poveste de dragoste dramatică atunci când amândoi erau căsătoriţi cu altcineva. La un an de la premiera „Cleopatrei“, în 1963, ei s-au despărţit de partenerii lor şi au devenit oficial un cuplu. 
 
Will Smith şi Martin Lawrence
 
FOTO GettyImages
 
Smith şi Lawrence au perfectat formula duoului de pe ecran prin două filme amuzante şi pline de acţiune, seria „Băieţi răi“ (Bad Boys). Primul a apărut în 1995, iar continuarea în 2003, demonstrând că pot avea succes şi după opt ani de pauză.
 
citeste totul despre: