Filme 2015: Eroii clasici se întorc pe marile ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta: actorii Dwayne Johnson, Vin Diesel şi Paul Walker, în „Fast & Furious 6” FOTO AP
De la stânga la dreapta: actorii Dwayne Johnson, Vin Diesel şi Paul Walker, în „Fast & Furious 6” FOTO AP

Francize care s-au bucurat de multă apreciere în rândul cinefililor, precum „James Bond“, „Furios şi iute“ şi „Terminator“, îşi vor scrie în 2015 noi capitole.

Pentru o industrie dominată de francize dedicate adolescenţilor, cum ar fi „Divergent“ şi „Jocurile foamei/ Hunger Games“, am putea fi tentaţi să credem că întoarcerea pe marile ecrane ale unor serii clasice ar putea fi o mişcare îndrăzneaţă, dar mai ales riscantă. 

Filme 2015: Actori vechi şi noi 

Unul dintre cele mai aşteptate filme este al şaptelea din seria „Furios şi iute/ Fast and Furious“, în care Paul Walker poate fi văzut în ultimul lui rol din carieră, actorul pierzându-şi viaţa, la sfârşitul anului 2013, în mod ironic, într-un accident auto. 

„Furious şi iute 7“ este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O'Conner. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. Mai mult, Dominic Toretto încearcă să rezolve problema morţii lui Han, fost membru al grupării Toretto, şi să răzbune pierderea. După moartea actorului Paul Walker (40 de ani), într-un accident de maşină, în luna noiembrie a anului 2013, filmările pentru cel de-al şaptelea film din franciză au fost întrerupte aproape un an, iar actorul a fost înlocuit în unele secvenţe de fraţii săi, Caleb şi Cody.

  

Noul film din franciza „Mad Max“ va fi prezentat în selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, în afara competiţiei, şi va marca revenirea cineastului australian George Miller la filmele de acţiune şi de science fiction. După o pauză de 30 de ani, eroul revine pe marile ecrane, fiind jucat de această dată de actorul britanic Tom Hardy, după ce personajul a intrat în istorie graţie interpretărilor lui Mel Gibson. 

„Mad Max: Fury Road“ va fi similar în ton şi substanţă cu cele anterioare. Filmul promite multă acţiune într-un peisaj deşertic, după ce umanitatea este ameninţată, iar fiecare luptă pentru a supravieţui. În această lume există doi rebeli care vor restabili ordinea: Max (Tom Hardy), un om care caută liniştea sufletească în urma pierderii soţiei şi copilului, şi Furiosa (Charlize Theron), o femeie care crede că poate supravieţui dacă străbate deşertul pentru a ajunge în locul ei natal.

O mişcare inteligentă a fost făcută şi în ceea ce priveşte franciza cu dinozauri „Jurassic Park“, care revine după mai bine de două decenii cu Chris Pratt în rolul principal, acesta fiind cel mai dorit actor de la Hollywood după succesul uriaş avut cu interpretarea din SF-ul „Gardienii Galaxiei“.

Jurassic World“, a patra parte a seriei de filme cu dinozauri produsă de celebrul Steven Spielberg, promite adrenalină şi teroare. Adaptarea originală a romanului din 1900 al lui Michael Crichton, filmul „Jurassic Park“ din 1993 a avut încasări de 915 milioane de dolari la nivel mondial şi două continuări: „The Lost World: Jurassic Park/ Lumea dispărută: Jurassic Park“ (1997) şi „Jurassic Park III“ (2001). „Jurassic World“ este „o nouă teroare SF, cu aventuri care au loc la 22 de ani după evenimentele oribile din «Jurassic Park»“. Parcul de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond este acum perfect funcţional. Milioane de turişti au venit anual pe Isla Nublar, plătind preţuri piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare, dar în ultima vreme numărul vizitatorilor a scăzut. Pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur, care pe cât este de inteligent, pe atât este însetat de sânge. „Aţi realizat un nou fel de dinozaur? Probabil nu este o idee buna“, crede Chris Pratt despre intriga poveştii, care mai adaugă că animalul va ucide tot ce mişcă.

   

   

Filme 2015: Seniorii contraatacă

Pe o reţetă complet opusă mizează producătorii seriei „Terminator“, care l-au ales pentru a cincea oară în rolul principal pe Arnold Schwarzenegger, a cărui interpretare va fi completată de cea a actriţei Emilia Clarke, care e pe val datorită rolului din „Urzeala tronurilor“.

„Terminator: Genisys“, cea de-a cincea parte a seriei SF „Terminator“, este o cursă infernală pentru John Connor (Jason Clarke), care va ajuta forţele militare din trecut să lupte împotriva asasinului cyborg (Arnold Schwarzenegger) şi roboţilor, care au găsit o cale de a transporta înapoi în timp şi alte maşinării de calibru mai mare.

   

Şi Tom Cruise revine în seria „Misiune imposibilă“, care l-a făcut celebru în urmă cu 19 ani, în timp ce Daniel Craig va îmbrăca pentru a patra oară haina celui mai celebru agent secret, în al 24-lea film cu James Bond, „Spectre“.

Din pluton se distanţează, fără îndoială, al şaptelea episod din „Războiul stelelor“, şi nu doar pentru că lansarea trailerului a fost numită evenimentul cinematografic al anului 2014, ci şi pentru că actorii din distribuţia originală – Harrison Ford, Carrie Fisher şi Mark Hamill – îşi vor relua rolurile. 

filme supererois hollywood 2015 INFOGRAFIE
Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite