Un an de la moartea lui Paul Walker, actorul veşnic îndrăgostit de viteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu un an de zile, actorul Paul Walker (40 de ani) murea într-un accident violent de maşină, în California. Actorul a lăsat în urma sa o serie de roluri memorabile, printre care cel pentru care a devenit celebru, agentul FBI Brian O’Conner, din seria „The Fast and The Furious/Furios şi iute“.

Pe 30 decembrie 2013, actorul Paul Walker, devenit celebru graţie rolurilor din seria „The Fast and The Furious/Furios şi iute“, murea în urma unui accident de maşină, alături de prietenul său Roger Rodas. Automobilul Porche GT Carrera, care rula cu o viteză cuprinsă între 129 şi 150 de kilometri pe oră, a depăşit spaţiul carosabil şi s-a izbit de un stâlp şi de un copac, explodând la câteva secunde după impact. La capătul unei anchete care a durat patru luni de zile, mortea actorului şi a fostului pilot de curse a fost pusă pe seama vitezei excesive. „Investigatorii au stabilit că accidentul fatal, produs în urma coliziunii, a fost cauzat de viteza inadecvată la condiţiile de drum“, declara în luna mai Mike Parker, şeful Departamentului de poliţie din Los Angeles.

O moarte rapidă

După accident, rămăşiţele pământeşti ale celor două victime au fost identificate cu ajutorul radiografiilor dentare, întrucât trupurile lor suferiseră arsuri extrem de severe. Certificatul de deces al starului american a confirmat faptul că acesta nu a murit doar din cauza traumatismelor violente, ci şi a arsurilor suferite. Potrivit aceluiaşi document, Walker a ars de viu, la câteva clipe după impact, moartea sa fiind una rapidă.

image

Paul Walker FOTO GettyImages/Gulliver

Walker era cunoscut drept un împătimit al curselor de maşini şi al biologiei marine, idolul său fiind Jacque Cousteau. În ziua producerii accidentului, Paul se afla în oraşul Santa Clarita din California pentru a participa la o gală de caritate. Evenimentul era organizat de fundaţia actorului, „Reach Out Worldwide“, în beneficiul familiilor afectate de taifunul care devastase statul Filipine.

În urma accidentului de maşină în care Paul Walker şi-a pierdut viaţa, studiourile de producţie Universal au suspendat filmările pentru „Fast and Furious 7“, iar regizorul James Wan şi Chris Morgan au fost nevoiţi să rescrie scenariul. Pentru a umple golul lăsat în producţie, în rolul personajului lui Paul Walker au fost introduşi fraţii săi, Calbe şi Cody, deşi se vehicula ideea potrivit căreia acesta va fi readus la viaţă cu ajutorul imaginilor generate pe calculator. Pelicula este programată pentru lansare în aprilie 2015, cu nouă luni mai târziu decât fusese prevăzută anterior.

image

Paul Walker, în rolul lui Brian O'Conner FOTO Hepta

„Îi simt prezenţa în fiecare zi“

Pentru Vin Diesel, partenerul de platoul al lui Walker, vestea morţii tragice a prietenului său a reprezentat un punct de cotitură în viaţa şi cariera sa. Acesta a mărturisit că ultima partea a producţiei, filmată fără Paul Walker, a fost una dintre cele mai dificile experienţe pe care le-a trăit în timpul orelor de filmare. „Este un singur Paul Walker. După ce lucrezi cu cineva vreme de 15 ani, vă cunoaşteţi extrem de bine unul de celălalt şi creaţi magie împreună. Este ciudat să plângi după omul respectiv şi să pretinzi, în acelşi timp, că se află lângă tine. «Fast & Furious 7» este cel mai greu film pe care l-am făcut vreodată şi, într-un anumit fel, este şi cel mai important“, a spus Vin Diesel.

paul walker fast & furious foto universal studios

Scenă a filmului „Furios şi iute“ în care Vin Diesel juca alături de Paul Walker FOTO Warner Bros.

Îi simt prezenţa în fiecare zi. Îmi lipsesc foarte mult dicuţiile cu el. Avea o inimă bună. Întotdeauna în casa noastră se râdea şi se spuneau o mulţime de glume practice Paul Walker Sr., tatăl actorului

„Îi simt prezenţa în fiecare zi. Îmi lipsesc foarte mult dicuţiile cu el. Avea o inimă bună. Întotdeauna în casa noastră se râdea şi se spuneau o mulţime de glume practice“, a declarat Paul Walker Sr., tatăl regretatului actor, într-un interviu acordat publicaţiei „E! News“. Acesta a mai spus că fiul său nu era încântat să se afle mereu în centrul atenţiei, evitând de cele mai multe ori faima adusă de celebritate. „Nu-i plăcea lumina reflectoarelor. Odată mi-a spus: «Nu îmi place deloc industria asta, dar pot face mult bine cu banii pe care îi câştig». Paul pur şi simplu emana dragoste, nu poţi falsa asta. M-am gândit cum de am meritat un fiu aşa de minunat“, a mai zis Paul Walker Sr.

Evenimente dedicate actorului la nivel mondial

Averea lui Paul Walker, care se ridică la aproximativ 25 de milioane de dolari, a fost lăsată în întregime în mâinile fiicei în vârstă de 15 ani, Meadow Walker, după cum arată testamentul actorului, document obţinut de revista „People“. Potrivit cerinţelor lui Paul Walker, tatăl acestuia a cerut ca mama artistului să fie numită şi administrator al averii starului.

image

În rândul vedetelot, moartea lui Paul Walker a avut o serie de repercusiuni. Astfel, soţia actorului galez Christian Bale i-a cerut acestuia să renunţe la cursele de motociclete, considerând-o o pasiunea periculoasă.

Paul Walker FOTO Hepta

Moartea actorului a generat la nivel mondial o serie de evenimente dedicate acestuia, prin care fanii îşi exprimau regretul. Astfel, în Bucureşti mai mulţi admiratori au creat evenimentul „Paul Walker World Wide Bucharest“ în care mai multe maşini şi-au turat moatoarele în centrul Capitalei.

Paul Walker şi-a început cariera de tânăr, fiind protagonistul mai multor reclame. În 1986, el a debutat într-un rol în filmul „Monster in the Closet“. Au urmat numeroase roluri în seriale TV, precum „Highway to Heaven“, „Throb“ şi „Tânăr şi neliniştit“. Începând din 1998, acesta a primit tot mai multe roluri în filme precum „Varsity Blues“ (1999), „The Skulls“ (2000), „Timeline“ (2003), „Flags of Our Fathers“ (2006).

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri