Fiica lui Walt Disney a murit la 79 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diane Disney a fost una dintre sursele de inspiraţie pentru parcurile Disney FOTO Reuters
Diane Disney a fost una dintre sursele de inspiraţie pentru parcurile Disney FOTO Reuters

Diane Disney Miller, filantroapă şi fiică a renumitului pionier al animaţiei americane Walt Disney, a murit marţi, în California, la vârsta de 79 de ani.

 Diane Disney Miller a murit în oraşul Napa din nordul Californiei în urma rănilor suferite după ce a căzut în reşedinţa sa, au precizat reprezentanţii Walt Disney Family Museum din San Francisco.

Bob Iger, director executiv al companiei Disney, a spus că întregul grup american, înfiinţat de fraţii Walt şi Roy Disney în 1923, este "profund întristat de această pierdere".

„În calitate de îndrăgită fiică a lui Walt Disney şi de sursă de inspiraţie pentru crearea parcurilor Disneyland, ea ocupă un loc special în istoria Walt Disney Company şi în inimile fanilor din lumea întreagă", a spus Bob Iger într-un comunicat.

Diane Disney s-a născut în 1933 şi s-a căsătorit cu jucătorul profesionist de fotbal american Ron Miller în 1954. Ron Miller a devenit preşedintele companiei în 1978 şi director executiv al acesteia în 1982.

Ron Miller a fost concediat în 1984, netezind calea pentru ascensiunea unei noi echipe de directori executivi, alcătuită din Michael Eisner, Jeffrey Katzenberg şi Frank Wells, care au contribuit la transformarea radicală a parcurilor tematice Disneyland şi a companiei de animaţie Disney într-un veritabil factor de putere la Hollywood, producând filme şi seriale de succes, lansând vedete, dar şi parcuri de distracţii în Orlando (statul Florida) şi la Paris.

Diane şi Ron au cumpărat o plantaţie cu viţă-de-vie în Napa Valley în 1976 şi au lansat apoi pe piaţă un sortiment de vinuri, Silverado Vineyards.

Diane Disney a avut, totodată, un rol hotărâtor în realizarea proiectului Walt Disney Concert Hall, o celebră sală de concerte, construită pe baza planurilor întocmite de arhitectul Frank Gehry, în centrul oraşului Los Angeles.

Sora ei adoptată, Sharon Mae Disney, a murit în 1993. Diane Disney şi Ron Miller au avut împreună şapte copii.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite