Festival Dilema Veche 2015. Regizorul Claudiu Mitcu, despre filmul „Reţeaua“, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Caludiu Mitcu

În România ultimului deceniu, lipsa unor medicamente esenţiale pentru tratamentul cancerului a afectat mii de pacienţi. Pornind de la o investigaţie semnată de jurnalistul Vlad Mixich, regizorul Claudiu Mitcu a realizat documentarul „Reţeaua“, despre mai mulţi voluntari români care suplinit incapacitatea statului roman de a asigura bolnavilor accesul la medicamente vitale. Claudiu Mitcu vorbeşte filmul său la Adevărul Live.

Timp de 5 ani, peste 400 de români care locuiesc în Europa de Vest, rudele lor sau simpli turişti au cumparat şi au adus în România medicamentele necesare pacienţilor aflaţi în impas sau medicilor acestora. Fără vreo recompensă materială, de multe ori chiar pe propria cheltuială.

Documentarul „Reţeaua“ urmăreşte drumul clandestin al medicamentelor citostatice de la mai multe farmacii din Austria şi Ungaria pînă la pacienţii din România. Filmul prezintă modul în care, atunci când e vorba de un sistem de sănătate neputincios, o astfel de reţea alternativă funcţionează şi salvează vieţi. Documentarul a fost filmat de-a lungul a doi ani.

„Reţeaua“ va fi proiectat sâmbătă, de la ora 20.00, la cinematograful Principia din Alba Iulia, în cea de-a doua zi a Festivalului Dilema veche. În avampremiera proiecţiei, regizorul Claudiu Mitcu vorbeşte, la Adevărul Live, despre felul în care funţiona „reţeaua citostaticelor“ şi despre impactul aşteptat al acestui film.


program festival dilema veche
Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite