Festival Dilema veche 2015. Mihai Neniţă, magicianul viorii, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vioara lui Mihai Neniţă este unică în lume FOTO Dorin Constanda
Vioara lui Mihai Neniţă este unică în lume FOTO Dorin Constanda

Violonistul Mihai Neniţă a fost numit „magician al viorii“. Artistul are o carieră spectaculos de prolifică, iar muzica sa are strania abilitate de a parcurge, în cel mai scurt timp, cel mai scurt drum de la vioară la inimă. Mihai Neniţă vorbeşte la Adevărul Live, de la 11.00, despre magia pe care vioara sa o aduce pe scenă.

Violonistul Mihai Neniţă e unul dintre invitaţii speciali ai Festivalului Dilema veche din Alba Iulia, desfăşurat în perioada 21-23 august. Artistul îşi va demonstra vituozitatea alături de Nicu Alifantis şi Ansamlul Jidvei, vineri, 21 august, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, într-un spectacol original, care combină muzica tradiţională şi folkul de şcoală veche, mereu proaspăt.

Apoi, Mihai Neniţă devine ghid într-o călătorie muzicală ca un basm: sâmbătă, de la 23.00, în Palatul Principilor, artistul porneşte într-o expediţie captivantă, în care explorează ritmuri de rock, jazz sau folclor.

Mai multe detalii despre Festivalul Dilema veche puteţi găsi aici, dar mai ales aici.

Mihai Neniţă este unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, iar talentul său l-a adus pe aceeaşi scenă cu Vali Sterian, Paula Selling, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ducu Bertzi, Anca Parghel, Mircea Rusu Band, Vama Veche şi Nicu Alifantis. Neniţă a comus muzică pentru balet, pentru alţi artişti şi pentru film. A fost unul dintre muzicienii preferaţi de regizori preacum Lucian Pintilie şi Emil Loteanu.

Talentul său a început să prindă contur încă de la patru ani, atunci când a început să studieze vioara. Cu timpul, pentru Mihai Neniţă a devenit din ce în ce mai simplu: a studiat la şcoala de muzică „Eugen Coca“ (în prezent, Liceul „Ciprian Porumbescu“), a absolvit Liceul de muzică „Dinu Lipatti“ şi Universitatea Naţională de Muzică, iar după absolvire s-a perfecţionat la Universitatea de Muzică din Koln (Germania).


Festivalul Dilema veche se întoarce la Alba Iulia, între 21 şi 23 august 2015, cu o nouă ordine de zi care răsuceşte minţile: Pleşu, Liiceanu, Patapievici, folk, jazz şi alte fineţuri muzicale, politică europeană şi idei, scriitori şi filme documentare şi, mai ales, bună dispoziţie şi umor dublu rafinat. Aceasta e situaţiunea.

Singurului festival internaţional organizat de o revistă în România e organizat pe durata a trei zile bine chibzuite şi legate într-un mozaic intelectual condensat cu dezbateri şi expoziţii, literatură şi film documentar, muzică şi dans, cărţi pentru cei mari şi jocuri deştepte pentru cei mici.

Invitat special, pentru prima dată în România, dar renumit în toată Europa este cantautorul italian Angelo Branduardi.

Programul complet al Festivalului Dilema Veche (poate fi consultat şi pe site-ul festival.dilemaveche.ro): Click pe imagine pentru a mări!

program festival dilema veche


Festivalul Dilema veche în Cetatea Alba Iulia a ajuns la cea de-a patra ediţie. Anul acesta a fost ales, din peste 760 de candidaţi, printre cele mai bune evenimente din Europa de către Europe for Festivals, Festivals for Europe, platforma internaţională care conectează festivalurile ce pun accentul pe artele, comunităţile lor şi valorile europene. Printre invitaţii care au apărut în faţa dilematicilor la ediţiile trecute se numără Mircea Cărtărescu, Vintilă Mihăilescu, Mircea Dinescu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Cătălin Ştefănescu, Ioana Pârvulescu, Alexandru Tomescu, Cristi Puiu, Alexandru Andrieş, Mircea Baniciu.

MuzicăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite