Festival Dilema Veche 2015. Nicu Alifantis, din Piaţa Romană, numărul 9, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia

0
0

Nicu Alifantis pune la cale un concert inedit în prima zi a Festivalului Dilema Veche, desfăşurat la Alba Iulia în perioada 21-23 august. De data aceasta, însă, cântecele sale arhicunoscute vor fi reinterpretate într-un format original. Nicu Alifantis vorbeşte, la Adevărul Live, de la 11.00, despre surprizele pe care le-a pregătit deja pentru singurul festival internaţional organizat de o revistă în România.

Nicu Alifantis va pune versurile sale celebre pe ritmurile populare ale celor 35 de instrumentişti din Ansamblul Jidvei. În plus, 20 de solişti vocali din corul mixt „Junii de la Jidvei“ vor da forţă unui concert în premieră, sub bagheta dirijorului Stelian Stoica. Invitat special: violonistul Mihai Neniţă, liantul perfect între muzica tradiţională a Ansamblului Jidvei şi binecunoscutele melodii ale lui Nicu Alifantis.

Spectacolul este conceput de Aurel Mitran, iar Nicu Alifantis lucrează deja de câteva săptămâni bune la ultimele fineţuri. Ansamblul Jidvei are un repertoriu bogat ce adună muzica populară autentică din toate regiunile ţării, romanţe şi cântece de petrecere – grupul a cântat, de pildă, în faţa Ducesei de Luxemburg, dar şi a Regelui Mihai I.

Spectacolul Nicu Alifantis & Ansamblul Jivei va putea fi văzut doar la Festivalul Dilema Veche, vineri, 21 august, de la ora 22.00, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.


program festival dilema veche
Mai multe - Muzică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite