Cristian Tudor Popescu, nouă reacție despre „Teambuilding“: „Simțeam că mă retardez uitându-mă la filmul ăsta tâmp“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a făcut primele comentarii directe asupra filmului „Teambuilding”. Scriitorul consideră că maimuțele antropoide râd de el pentru că a pierdut timpul uitându-se la film

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Brașov despre filmul „Teambuilding” FOTO Ioan Buciumar
Cristian Tudor Popescu a vorbit la Brașov despre filmul „Teambuilding” FOTO Ioan Buciumar

Filmul românesc „Teambuilding“ realizat de echipa lui BRomania (constănțeanul Matei Dima) a făcut mare vâlvă de la recenta lansare. Peste un milion de români au văzut pelicula, fapt care a condus la un mic record în ce privește numărul de spectatori. Între aceștia se numără și scriitorul, gazetarul și criticul de film Cristian Tudor Popescu, care a făcut câteva precizări la o discuție cu brașovenii, desfășurată vineri, 13 ianuarie 2023, la Banca de Cultură Apollonia.

Cristian Tudor Popescu spune că a scris două texte după ce a vizionat filmul.

În niciunul dintre aceste texte nu este pronunțat niciun cuvânt în legătură cu conținutul acestei producțiuni. Nimic! Eu nu spun nimic acolo, că e bun, că e prost, cu ce actori e, cine e regizorul, cum e sunetul, cum e imaginea, nu spun absolut nimic”, a precizat CTP.

Jurnalistul spune că nu a comentat filmul, ci acest fapt s-a produs doar în imaginația unora, care au și dat titluri în presă care să atragă cititorii.

Eu am spus acolo doar că, în vreme ce mă uitam la film, se uitau la mine prin cameră – apăruseră de undeva – niște maimuțe antropoide care râdeau, dar nu râdeau de film, râdeau de mine, că mă uit la film. Acesta este comentariul meu și nu vreau să merg mai departe de aceasta”, a completat CTP.

CTP, îngrijorat de fenomenul social creat de film

Gazetarul spune că, urmare a numărului foarte mare de spectatori care au ținut să vadă filmul Teambuilding, a considerat că este nevoie de un nou text.

Am fost silit să scriu acest comentariu din pricina fenomenului sociologic pe care-l reprezintă acest film și aici nu mai e de glumit, un milion de spectatori, așa ceva de pe vremea lui Sergiu Nicolaescu nu s-a mai văzut”, a explicat CTP motivul apariției celui de al doilea text.

Cristian Tudor Popescu spune că filmul „Teambuilding“ nu are o problemă prin faptul că este plin de obscenități, de vulgaritate, de glume mai mult sau mai puțin porcoase, ci cu faptul că „e tâmp”, după cum s-a exprimat scriitorul, care spune că a văzut jumătate din el și avea senzația că pică un mal de pământ peste el.

N-am reușit să schițez nici măcar un mic zâmbet, dimpotrivă, simțeam că mă retardez, mă tâmpeam și eu uitându-mă la ce-i acolo”, a mai spus CTP.

Gazetarul arată că filmul nu avea o rețetă de succes prin numele care l-au realizat, ale regizorului sau actorilor, astfel că își explică numărul uriaș de spectatori prin faptul că l-au văzut unii la început și l-au recomandat și altora, după care totul a mers ca un tăvălug.    

CTP a precizat că nu face aprecieri la adresa actorilor, deși îl consideră pe Micutzu un actor bun, însă nici el nu a avut ce să facă mai mult la replicile pe care le are în film. 

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite