„Teambuilding“ a intrat direct pe locul 1 în top 10 filme Netflix România, chiar din prima zi

0
Publicat:

După succesul din cinematografe, comedia a ajuns numărul 1 pe platforma de streaming chiar din ziua lansării, detronând filme populare la nivel mondial.

La fel ca producția „Donʼt Look Up“, lansată la final de 2021, care a stârnit o polemică uriașă în rețelele sociale, comedia românească „Teambuilding“ a împărțit publicul în două tabere, iar cale de mijloc nu pare să existe.

Afișul filmului Teambuilding
Teambuilding a bătut recordurile de încasări în cinematografe

Pe lângă părerile pro și contra despre film, un lucru este cert: succesul comercial al peliculei este de necontestat.

După ce a devenit filmul românesc cu cele mai mari încasări din ultimii 30 de ani - peste 980.000 spectatori în sălile de cinema și încasări de peste 4,65 milioane de euro – pelicula a ajuns direct pe locul 1 în Top 10 filme România, pe platforma de streaming Netflix, chiar din ziua lansării, pe 1 ianuarie 2023.

„Teambuilding“ a devansat pe plan local, în ultimele trei zile, chiar și cele mai urmărite producții la nivel mondial: „Glass Onion: A Knives Out Mystery/La cuțite: Misterul din Grecia“ (cu Daniel Craig în rolul principal) sau „Matilda“.

Criticat pentru umorul facil și limbajul vulgar, filmul este o satiră despre viața din corporație. Emil (Matei Dima) se implică prea mult și pune presiune pe colegii săi din PLM Global. Astfel, pentru a-i mai tempera energia, domnul Oprea (Șerban Pavlu) îl face team leader în departamentul de call center - ingrații corporației, unde liderul neoficial este morocănosul Horia Brenciu (Micutzu).

Domnul Oprea vrea să desființeze departamentul, dar Emil îi promite că va câștiga Cupa Veseliei în teambuildingul companiei și îi va ajuta astfel pe colegii lui să-și păstreze joburile. Limbajul în „corporateză“ – kind reminder, guys – e completat cu multe înjurături, ceea ce a lezat o bună parte a publicului.

Din distribuția filmului fac parte atât actori din noul val – Micutzu, Matei Dima, Anca Dinicu, Nicu Banea – cât și actori consacrați, precum Șerban Pavlu și Nuami Dinescu.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite