Câştigători Oscar 2015: „Birdman“ este cel mai bun film. Julianne Moore şi Eddie Redmayne, cei mai buni actori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta: actriţia Julianne Moore, cineastul Alejandro G. Iñárritu şi şi actorul Eddie Redmayne FOTO AP
De la stânga la dreapta: actriţia Julianne Moore, cineastul Alejandro G. Iñárritu şi şi actorul Eddie Redmayne FOTO AP

Câştigători Oscar 2015. Drama cu accente comice „Birdman/ Omul pasăre“ a fost desemnată Cel mai bun film. Actorii Julianne Moore şi Eddie Redmayne au triumfat datorită rolurilor principale din „Still Alice“, respectiv „The Theory of Everything/ Teoria întregului“. Actorul J.K. Simmons a câştigat  pentru rolul secundar din filmul „Whiplash“, în timp ce Patricia Arquette a triumfat datorită interpretării din „Boyhood/ 12 ani de copilărie“.

Premiile Oscar 2015: o gală previzibilă 

Gale premiilor Oscar 2015 a stat sub semnul previzibilităţii, după ce trofeele la cele mai importante categorii au mers exact la marii favoriţi. Marele perdant a fost, fără îndoială, drama „Boyhood/ 12 ani de copilărie“, filmată timp de 12 ani cu aceiaşi actori, care a reuşit să traducă în victorie o singură nominalizare din totalul de şase, cea pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar (Patricia Arquette). 

Britanicul Eddie Redmayne, în vârstă de 33 de ani, a triumfat la categoria Cel mai bun actor în rol principal datorită interpretătii celebrului Stephen Hawking, omul care, în ciuda unui handicap fizic, a avut succes în domeniul fizicii. Întreaga poveste a artistului, precum şi reacţia astrofizicianului după vizionarea filmului „The Theory of Everything/ Teoria întregului“ le puteţi afla de aici.

Cea mai aşteptată şi fermecătoare ceremonie de la Hollywood este şansa perfectă pentru artiste să strălucească în cele mai frumoase rochii, accesorizate cu bijuterii de milioane de dolari, iar cele care au păşit pe covorul roşu al galei Oscar 2015 nu au înşelat aşteptările. Puteţi vedea cele mai frumoase şi extravagante ţinute aici. 

Oscar 2015. Câştigători şi desfăşurătorul galei

07:05 Premiul Oscar 2015 pentru Cel mai bun film este câştigat de „Birdman/ Omul Pasăre“, în regia lui Alejandro G. Iñárritu. Lista completă de câştigători Oscar 2015, la acest link. Seară de excepţie pentru creatorii „Birdman“, câştigători şi la categoriile Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original şi Cea mai bună imagine

06:55 Premiul Oscar 2015 pentru Cea mai bună actriţă în rol principal este câştigat de Julianne Moore, pentru interpretarea profundă a unei profesoare care se confruntă cu primele simptome ale maladiei Alzheimer, din drama „Still Alice“.

Oscar 2015: Julianne Moore: „Nu există Cea mai bună actriţă

„Am citit o ştire şi am aflat că un premiu Oscar te face să trăieşti cinci ani în plus, dacă este adevărat, atunci chiar vreau să mulţumesc Academiei pentru că soţul meu este mai tânăr decât mine“, şi-a început Moore discursul râzând. „Nu există Cea mai bună actriţă şi acest lucru este dovedit de interpretările colegelor mele nominalizate, sunt onorată să fiu alături de voi. Sunt recunoscătoare pentru oportunitatea de a mă afla pe această scenă şi de a mulţumi oamenilor pe care îi iubesc. (...) Sunt atât de fericită şi încântată că am putut atrage atenţia asupra maladiei Alzheimer. Atât de mulţi oameni cu această boală se simt izolaţi, marginalizaţi, oamenii cu Alzheimer merită să fie văzuţi pentru a găsi un leac“, a declarat câştigătoarea Oscar 2015, fiind aplaudată în picioare.

Oscar 2015. Eddie Redmayne, Cel mai bun actor: „Oscarul aparţine tuturor celor care luptă cu scleroza laterală amiotrofică“

06:47 Premiul Oscar 2015 pentru Cel mai bun actor în rol principal este câştigat de britanicul Eddie Redmayne pentru interpretarea celebrului astrofizician Stephen Hawking din drama biografică „The Theory of Everything/ Teoria întregului“.

„Nu cred că sunt capabil să exprim în cuvinte ce simt, dar vreau să ştiţi că sunt perfect conştient că sunt cel mai norocos bărbat din lume. Acest Oscar aparţine tuturor celor care se luptă cu scleroza laterală amiotrofică, aparţine familiei excepţionale a lui Stephen Hawking. Vă promit că voi avea mare grijă de acest trofeu, dar nu aş fi aici fără ajutorul unor oameni extraordinari“, a declarat Redmayne, mulţumindu-le tuturor celor implicaţi în realizarea filmului, dar şi soţiei sale, Hannah Bagshawe. 

oscar 2015
oscar 2015

06:42 Oscarul 2015 pentru Cel mai bun regizor merge la Alejandro González Iñárritu pentru drama cu accente comice „Birdman/ Omul pasăre“, acesta devenind al doilea cineast mexican care câştigă râvnita statuetă, după succesul avut de Alfonso Cuarón anul trecut cu SF-ul „Gravity/ Misiune în spaţiu“.

„Talismanele norocoase chiar funcţionează. În această seară port chiloţeii lui Michael Keaton (actorul principal din film - n.red.). Este o nebunie. Ego-ul a pierdut competiţia, pentru că atunci când cineva câştigă, cineva trebuie să piardă. Dar paradoxul este că munca acestor colegi nu pot fi comparate, învinse, pentru că ele există, iar munca noastră va fi judecată, ca întotdeauna, în timp. Sunt recunoscător, umil, onorat de această incredibilă recunoaştere pe care o primesc datorită întregii echipe a filmului“, a declarat Alejandro González Iñárritu, salutându-şi compatrioţii mexicani.

06:35 Graham Moore câştigă la categoria Cel mai bun scenariu adaptat pentru „The Imitation Game/ Jocul codurilor“, filmul despre viaţa matematicianului Alan Turing, şi primeşte statueta Oscar de la Oprah Winfrey. 

06:29 Eddie Murphy anunţă câştigătorul la categoria Cel mai bun scenariu original: Alejandro G. Iñárritu pentru „Birdman/ Omul Pasăre“.

06:22 Premiul Oscar 2015 pentru Cea mai bună coloană sonoră este prezentat de actriţa Julia Andrews şi merge la francezul Alexandre Desplat pentru filmul „The Grand Budapest Hotel“.

06:10 Lady Gaga a celebrat aniversarea a 50 de ani de la premiera pe marile ecrane ale clasicului „The Sound of Music/ Sunetul muzicii“ cu un moment special.

06:04 Cel mai bun cântec original este „Glory“, semnat de John Stephens şi Lonnie Lynn („Selma“). Câştigătorii Oscar 2015 primesc trofeul de la actorii John Travolta şi Idina Menzel.

05:50 Premiul Oscar 2015 pentru Cel mai bun documentar merge la „Citizenfour“, care face un portret al fostului analist al Agenţiei Naţionale pentru Securitate Edward Snowden, care a făcut publice zeci de mii de documente secrete.

05:43 „Whiplash“ câştigă premiul Oscar pentru Cel mai bun montaj, actorii Naomi Watts şi Benedict Cumberbatch înmânând trofeul câştigătorilor. 

05:30 Actriţa Meryl Streep a dat startul tributului adus personalităţilor din industria filmului care au murit anul trecut cu un citat din Joan Didion. Printre cei amintiţi se numără: Mickey Rooney, James Garner, Elizabeth Peña, Edward Herrmann, Maya Angelou, James Rebhorn, Anita Ekberg, Paul Apted, H.R. Giger, Gordon Willis, Richard Attenborough, Ruby Dee, Samuel Goldwyn Jr., Robin Williams, Lauren Bacall, Misty Upham, Eli Wallach, Gabriel García Márquez, Bob Hoskins şi Mike Nichols. Programul omagial a inclus şi un moment muzical susţinut de Jennifer Hudson. Totuşi, organizatorii au omis-o, în mod paradoxal, pe comedianta şi vedeta de televiziune Joan Rivers, care obişnuia să comenteze ţinutele vedetelor de pe covorul roşu. 

05: 26 Oscarul 2015 pentru Cea mai bună scenografie merge la drama cu accente comice „Birdman/ Omul pasăre“.

05:20 Filmul „The Grand Budapest Hotel“ câştigă cel de-al treilea Oscar pentru Cea mai bună scenografie, premiul fiind înmânat de Felicity Jones şi Chris Patt. 

Oscar 2015. Patricia Arquette, Cea mai bună actriţă în rol secundar, a militat pentru drepturile femeilor

05:10 „Big Hero 6“ este marele câştigător la categoria Cel mai bun film de animaţie, iar statueta este înmânată de actorii Zoe Saldana şi Dwayne Johnson. 

05:06 Premiul Oscar 2015 pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie merge la „Feast“.

05:03 Filmul SF „Interstellar/ Călătorind prin Univers“ câştigă premiul Oscar 2015 la categoria Cele mai bune efecte vizuale. 

04:52 Patricia Arquette câştigă Oscarul 2015 la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea din drama „Boyhood/ 12 ani de copilărie“. Statueta îi este înmânată de Jared Leto, câştigătorul de anul trecut al categoriei Cel mai bun actor în rol secundar pentru prestaţia din „Dallas Buyers Club“. 

Vădit emoţionată, Patricia Arquette şi-a citit discursul de pe o coală şi a militat pentru drepturile femeilor, spre bucuria actriţei Meryl Streep şi a cântăreţei Jennifer Lopez. „Pentru fiecare femeie care a dat naştere unui plătitor de taxe şi al unui cetăţean al acestei naţii: noi am luptat pentru drepturi egale. Este timpul să avem salarii egale odată pentru totdeauna şi să luptăm pentru drepturile femeilor din America“, a declarat câştigătoarea Oscarului 2015. 

04:45 Premiul Oscar 2015 pentru Cel mai bun mixaj de sunet revine filmului „Whiplash“. Câştigătorii, Craig Mann, Ben Wilkins şi Thomas Curley, primesc trofeul. „American Sniper/ Lunetistul american“ primeşte Oscarul pentru Cel mai bun montaj de sunet.

04:42 Neil Patrick Harris, gazda galei Oscar 2015, recreează o scenă din „Birdman/ Omul pasăre“, nominalizat la nouă categorii, inclusiv Cel mai bun film, în care, în urma unui incident, personajul principal, interpretat de Michael Keaton, se vede nevoit să umble aproape gol pe stradă. 

image

04:26 „The Phone Call“ a fost desemnat Cel mai bun scurtmetraj la gala Oscar 2015, în timp ce „Crisis Hotline: Veterans Part 1“ a câştigat la categoria Cel mai bun scurtmetraj documentar. 

04:10 Oscarul pentru Cel mai bun film străin merge la producţia poloneză „Ida“. Regizorul Pawel Pawlikowski primeşte statueta de la actorii Nicole Kidman şi Chiwetel Ejiofor.

Oscar 2015. J.K. Simmons, Cel mai bun actor în rol secundar: „Sunaţi-vă părinţii şi spuneţi-le că îi iubiţi“

04:00 Oscar 2015 pentru Cel mai bun machiaj şi coafură merge şi de această dată la „The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“, prin Frances Hannon şi Mark Coulier. Câştigătorii primesc trofeul de la Resse Witherspoon, nominalizată la rândul ei la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul din „Wild“.

03:57 Câştigătorul Oscar 2015 la categoria Cele mai bune costume este Milena Canonero pentru comedia „The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“, trofeul fiind înmânat de Chris Pine şi Jennifer Lopez.

03:50 Dakota Johnson, protagonista dramei erotice „Fifty Shades of Grey“, l-a invitat pe scenă pe solistul trupei Maroon 5, Adam Lavine, care cântă „Lost Stars“, piesa de pe coloana sonoră a filmului „Begin Again“, în care joacă alături de Keira Knightley.

03:40 Câştigătorul Oscar 2015 la categoria Cel mai bun actor în rol secundar este J.K. Simmons, pentru rolul exigentului profesor de muzică din filmul „Whiplash“. Trofeul i-a fost înmânat de Lupita Nyong'o, câştigătoarea de anul trecut la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea sclavei Patsy din drama istorică „12 Years of Slave/ 12 ani de sclavie“. J.K. Simmons i-a mulţumit soţiei sale pentru „blândeţe, înţelepciune, răbdare şi spiritul de sacrificiu.“ „Mulţumesc tuturor celor implicaţi în realizarea acestui film. Sunt recunoscător în fiecare zi pentru soţia mea. Sunt recunoscător pentru iubirea ta, blândeţea, înţelepciunea, sacrificiul şi răbdarea ta. Eşti o fiinţă extraordinară, deşteaptă, amuzantă, bună şi asta pentru că eşti o reflecţie a mamei tale. Sunaţi-vă mama, sunaţi-vă tatăl, dacă sunteţi suficient de norocoşi să aveţi părinţii în viaţă, sunaţi-i, nu le trimiteţi mesaje sau e-mailuri, sunaţi-i şi spuneţi-le «mulţumesc», spuneţi-le că îi iubiţi, ascultaţi-i atâta vreme cât vor să vorbească cu voi“, a mai spus câştigătorul premiului Oscar 2015.

image

03:30 Oficial, ceremonia Oscar 2015 a început! „În această noapte onorăm cele mai bune şi cele mai albe...“, a glumit Neil Patrick Harris, făcând referire la criticile aduse Academiei Americane de Film cu privire la faptul că niciun actor de culoare nu a fost nominalizat la categoriile de interpretare. 

02:58 Unele dintre cele mai comentate ţinute sunt ale cântăreţei americane Jennifer Lopez - o rochie cu un decolteu generos - şi actriţei Lupita Nyong'o, câştigătoarea de anul trecut a premiului Oscar pentru rolul secundar din drama istorică „12 Years a Slave/ 12 ani de sclavie“, care poartă o rochie confecţionată în întregime din perle. Aceasta din urmă va anunţa câştigătorii Oscar 2015 la categoriile secundare de interpretare. 

02:38 Britanicul Eddie Redmayne poartă costumul câştigătorului! Actorul, în vârstă de 33 de ani, este considerat favorit pentru a câştiga statueta Oscar 2015 pentru interpretarea astrofizicianului Stephen Hawking din drama „The Theory of Everything/ Teoria întregului“.

Eddie Redmayne, marele favorit la Oscar pentru rolul principal FOTO Getty Images

image

02:24 Actriţa americană Julianne Moore, care în viziunea criticilor de specialitate este câştigătoarea Oscarului 2015 pentru interpretarea unei profesoare care se confruntă cu primele semne ale maladiei Alzheimer, din drama „Still Alice“, păşeşte pe covorul roşu într-o rochie Chanel.

Actriţa Julianne Moore, favorită pentru câştigarea Oscarului 2015 FOTO Getty Images

image

02:01 Printre primele actriţe nominalizate la Oscar 2015 care au păşit pe covorul roşu se numără Rosamund Pike, care concurează la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea din „Gone Girl/ Fata dispărută“, Marion Cotillard, nominalizată pentru prestaţia din „Two Days, One Night, dar şi Felicity Jones, care luptă pentru titlul de Cea mai bună actriţă în rol secundar datorită jocului actoricesc din filmul biografic „The Theory of Everything/ Teoria întregului“. 

Actriţa Rosamund Pike, nominalizată la Oscar 2015 pentru rolul principal din „Gone Girl/ Fata dispărută“ FOTO Getty Images

image

Printre invitaţii speciali ai galei Oscar 2015 s-au numărat şi fostta campioană Nadia Comăneci, precum şi cântăreţul britanic Elton John.

oscar 2015-nadia comaneci-elton john

Oscar 2015. Elton John şi Nadia Comăneci FOTO Arhivă personală

02:00 Actorul american Michael Keaton, care a primit prima sa nominalizare la premiile Academiei la 63 de ani pentru interpretarea din drama cu accente comice „Birdman/ Omul pasăre“, şi-a făcut apariţia pe covorul roşu al galei Oscar 2015. Rămâne de văzut dacă Michael Keaton se va afla printre câştigători.

Michael Keaton, nominalizat la Oscar 2015 pentru Cel mai bun actor în rol principal FOTO Getty Images

image

Oscar 2015. Eleganţă şi stil pe covorul roşu

01:52 Actriţa Dakota Johnson, protagonista controversatei drame erotice „Fifty Shades of Grey/ Cincizeci de umbre ale lui Grey“, a ajuns la gala Oscar 2015, purtând o rochie roşie Saint Laurent.

Actriţa Dakota Johnson, pe covorul roşu al galei Oscar 2015 FOTO Getty Images 

oscar-2015-dakota johnson foto getty images

01:35 Gazda Oscar 2015 a sosit! Neil Patrick Harris, care va găzdui pentru prima dată ceremonia de decernare a premiilor Oscar, a sosit la Dolby Theatre alături de soţul lui, actorul David Burtka. Neil Patrick Harris, cunoscut mai ales pentru rolul din serialul „How I Met Your Mother“, poartă un costum gri. 

Gazda Oscar 2015, actorul Neil Patrick Harris (dreapta), alături de soţul lui, David Burtka FOTO Getty Images

oscar 2015
oscar 2015

01:00 Actriţa americană Patricia Arquette (46 de ani), nominalizată la Oscar 2015 pentru interpretarea din drama „Boyhood/ 12 ani de copilărie“ şi considerată marea favorită la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar, şi-a făcut apariţia pe covorul roşu. Artista, cotată cu cele mai mari şanse pentru a se număra printre câştigători, poartă o rochie alb-negru, cu umărul gol.

Patricia Arquete este nominalizată la Oscar 2015 pentru rolul secundar din „Boyhood“ FOTO Getty Images

oscar 2015
oscar 2015

Înainte de ceremonia Oscar 2015, colegii de la „Click“ au realizat un top al celor mai interesante detalii din istoria premiilor Oscar. 

12:46 Toate detaliile pentru cea de-a 87-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film au fost puse la punct. Intrarea în Dolby Theatre, din Los Angeles, sală cu o capacitate de 3,300 de locuri, a fost acoperită cu o cortină din plastic, măsură luată împotriva ploii. De asemenea, peste 1.000 de ofiţeri de poliţie asigură buna desfăşurare a galei Oscar 2015, fiind cea mai mare mobilizare de forţe de până acum.


Mai mult ca în alţi ani, ceremonia Oscar 2015 a născut comentarii, controverse, întrebări. La o ediţie din care lipsesc aproape în totalitate blockbusterele şi „abordările“ comerciale şi în care se mizează pe inovaţie şi creativitate, mai multe filme merg „umăr la umăr“ pentru marele trofeu al serii: Cel mai bun film.

Oscar 2015: Cel mai bun film

Numai opt pelicule, în loc de zece, concurează la Oscar 2015 la categoria Cel mai bun film, trecând, însă, printr-o gamă variată: dramă, comedie, thriller, film biografic, război. Emoţiile sunt mari, pentru că nu există un favorit, iar membrii Academiei Americane de Film, cei care votează câştigătorii la Oscar 2015, au oferit întotdeauna surprize.

Oscar 2015: Cea mai bună actriţă

La categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, lucrurile par deja tranşate, iar toată lumea o vede pe Jualianne Moore printre câştigătorii Oscar 2015, pentru prestaţia ei din filmul „Still Alice“.

Oscar 2015: Cel mai bun actor

Pentru titlul de Cel mai bun actor în rol principal, până de curând marele favorit era Eddie Redmayne, cel care-l întruchipează pe astrofizicianul Stephen Hawking în „Teoria întregului/The Theory of Everything“. Însă transformarea lui Bradley Cooper din „Lunetistul american/American Sniper“, precum şi revenirea lui Michael Keaton în „Birdman/Omul pasărea sau Virtutea nesperată a ignoranţei“ îi transformă şi pe aceştia din urmă în potenţiali câştigători.

Care sunt câştigătorii Premiilor Oscar 2015 şi cum va decurge grandioasa gală hollywoodiană aflaţi în această noapte, pe adevarul.ro.

Oscar 2015: lista completă a nominalizărilor

Cel mai bun film

„Lunetistul american/American Sniper“

„Boyhood/12 ani de copilărie“

„Birdman/ Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“

„The Grand Budapest Hotel/Hotel Grand Budapest“

„The Imitation Game/Jocul codurilor“

„Selma“

„Teoria întregului/The Theory of Everything“

„Whiplash“

Cea mai bună actriţă în rol principal

Marion Cotillard - „Two Days, One Night“

Felicity Jones – „The Theory of Everything“

Julianne Moore – „Still Alice“

Rosamund Pike – „Gone Girl/ Fata dispărută“

Reese Witherspoon – „Wild“

Cel mai bun actor în rol principal

Steve Carell – „Foxcatcher“

Benedict Cumberbatch – „The Imitation Game/ Jocul codurilor“

Eddie Redmayne – „The Theory of Everything“

Michael Keaton – „Birdman“

Bradley Cooper – „American Sniper“

Cea mai bună actriţă în rol secundar

Patricia Arquette – „Boyhood/ 12 ani de copilărie“

Keira Knightley – „The Imitation Game“

Emma Stone – „Birdman“

Meryl Streep – „Into the Woods/ În inima pădurii“

Laura Dern – „Wild“

Cel mai bun actor în rol secundar

Robert Duvall – „The Judge/ Judecătorul“

Ethan Hawke – „Boyhood/ 12 ani de copilărie“

Edward Norton – „Birdman“

Mark Ruffalo – „Foxcatcher“

J.K. Simmons – „Whiplash“

Cel mai bun regizor

Wes Andreson – „The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“

Bennett Miller – „Foxcatcher“

Alejandro González Iñárritu – „Birdman“

Richard Linklater – „Boyhood/ 12 ani de copilărie“

Morten Tyldum – „The Imitation Game/ Jocul codurilor“

Cel mai bun scenariu adaptat

Graham Moore – „The Imitation Game“

Damien Chazelle – „Whiplash“

Anthony McCarten – „The Theory of Everything“

Jason Hall – „American Sniper“

Paul Thomas Anderson – „Inherent Vice“

Cel mai bun scenariu original

Alejandro Gonzalez – „Birdman“

Richard Linklater – „Boyhood/ 12 ani de copilărie“

Dan Futterman, E. Max Frye – „Foxcatcher“

Wes Andreson – „The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“

Dan Gilroy – „Nightcrawler/ Prădător de noapte“

Cel mai bun film străin

„Ida“ (Polonia/Danemarca)

„Leviathan“ (Rusia)

„Tangerines Mandardiinid“ (Estonia)

„Timbuktu“ (Mauritania)

„Wild Tales“ (Argentina)

Cel mai bun film de animaţie

„Big Hero 6/ Cei 6 super eroi“

„The Boxtrolls/ Boxtroli“

„How To Train Your Dragon 2/ Cum să îţi dresezi dragonul 2“

„The Tale of the Princess Kaguya“

„Song of the Sea“

Cel mai bun documentar

„Citizenfour“

„Finding Vivian Maier“

„Virunga“

„Last Days in Vietnam“

„The Salt of the Earth“

Cel mai bun scurtmetraj

„The Phone Call“

„Aya“

„Boogaloo and Graham“

„Butter Lamp“

„Parvaneh“

Cel mai bun scurtmetraj documentar

„Crisis Hotline: Veterans Part 1“

„Joanna“

„Our Curse“

„The Reaper“

„White Earth“

Cel mai bun scurtmetraj de animaţie

„Feast“

„Me and My Moulton“

„The Bigger Picture“

„The Dam Keeper“

„A Single Life“

Cele mai bune efecte vizuale

„Dawn of the Planet of the Apes/ Planeta maimuţelor: Revoluţie“

„Captain America: The Winter Soldier/ Căpitanul America: Războinicul iernii“

„Guardians of the Galaxy/ Gardienii Galaxiei“

„Interstellar/ Călătorind prin Univers“

„X-Men: Days of Future Past/ X-Men: Viitorul e trecut“


Cea mai bună coloană sonoră

Alexander Desplat – „The Imitation Game“

Alexander Desplat – „The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“

Johann Johannsson – „Theory of Everything“

Hans Zimmer – „Interstellar/ Interstellar: Călătorind prin Univers“

Gary Yershon – „Mr. Turner“

Cel mai bun cântec

„Everything Is Awesome“ – Shawn Patterson („The Lego Movie/ Marea aventură Lego“)

„Glory“ – John Stephens şi Lonnie Lynn („Selma“)

„Lost Stars“ – Gregg Alexander şi Danielle Brisebois („Begin Again“)

„Grateful“ – Diane Warren („Beyond the Lights“)

„I'm Not Gonna Miss You“ – Glen Campbell şi Julian Raymound

Cel mai bun montaj de sunet

„Interstellar/ Călătorind prin Univers“

„American Sniper“

„Unbroken/ De neînvins“

„Whiplash“

„Birdman/ Omul Pasăre“

Cel mai bun mixaj de sunet

„American Sniper“

„Birdman/ Omul Pasăre“

„Unbroken/ De neînvins“

„Interstellar/ Călătorind prin Univers“

„Whiplash“


Cea mai bună imagine

„Bidman/ Omul Pasăre“

„Unbroken/ De neînvins“

„Mr. Turner“

„Ida“

„The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“

Cel mai bun montaj

„Boyhood/ 12 ani de copilărie“

„Whiplash“

„The Imitation Game/ Jocul codurilor“

„American Sniper“

„The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“

Cele mai bune costume

„Maleficent“

„Into the Woods/ În inima pădurii“

„The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“

„Mr. Turner“

Cel mai bun machiaj şi coafură

„Foxcatcher“

„The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“

„Guardians of the Galaxy/ Gardienii Galaxiei“

Cea mai bună scenografie

„Into the Woods/ În inima pădurii“

„The Grand Budapest Hotel/ Hotel Grand Budapest“

„Interstellar/ Călătorind prin Univers“

„The Imitation Games/ Jocul codurilor“

„Mr. Turner“

Premiile Oscar 2015 vă sunt prezentate live text de adevarul.ro. Lista de câştigători a fost publicată la primele ore ale dimineţii de 23 februarie.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite