Câştigători Oscar 2015. Cel mai bun film: „Birdman - Omul Pasăre“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul mexican Alejandro Iñárritu, ţinând în braţele trofeele Oscar 2015 primite pentru filmul „Birdman” / „Omul Pasăre” FOTO AP
Regizorul mexican Alejandro Iñárritu, ţinând în braţele trofeele Oscar 2015 primite pentru filmul „Birdman” / „Omul Pasăre” FOTO AP

Câştigători Oscar 2015. Cel mai bun film la Oscar 2015 a fost desemnat „Birdman / Omul Pasăre”, drama cu accente comice a regizorului mexican Alejandro González Iñárritu. Cineastul a mai fost premiat şi cu premiul Oscar 2015 pentru Cel mai bun regizor, dar şi cu Cel mai bun scenariu original.

Marele câştigător al premiilor a 87-a gală a premiilor Academiei americane de Film, care a avut loc la Los Angeles, pelicula „Birdman”/ „Omul Pasăre” a mai câştigat şi premiile Oscar 2015 pentru Cea mai bună scenografie şi pentru Cea mai bună imagine.

Câştigători Oscar 2015: lista completă

Înainte de gala premiilor Oscar 2015, publicaţia „The Hollywood Reporter“a realizat o analiză care prezenta motivele pentru care pelicula „Birdman”/ „Omul Pasăre” ar trebui să câştige premiul pentru Cel mai bun film: Este cel mai bun dintr-o paletă foarte bună, dar nu strălucită, de opt nominalizări. (...) «Birdman» este cel mai original, vibrant şi imprevizibil, motiv pentru care premiul pentru cel mai bun film la Oscar 2015 ar trebuie să revină acestei pelicule”.

Filmul regizat de Alejandro Gonzalez Iñárritu prezintă portretul unui fost star al filmelor cu super-eroi, interpretat de Michael Keaton, care încearcă să revină în actualitate şi să aibă din nou succes cu ajutorul unei piese pe Broadway. Din distribuţia peliculei mai fac parte Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts şi Zach Galifianakis.

Pe 8 februarie, cineastul mexican Alejandro G. Iñárritu a câştigat premiul Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild Award) pentru pelicula „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/Birdman“, o abordare satirică a lumii divertismentului, crescând astfel şansele sale şi ale filmului la un Oscar 2015.

„Dacă acesta este considerat un film bun, nu are nicio legătură cu mine, este un miracol“, a declarat Iñárritu. „Spun asta cu umilinţă, pentru că nu m-am aşteptat să fiu aici în această seară (sâmbătă, 8 februarie - n.r.) vorbind cu voi, niciodată în viaţa mea“, a mai spus Iñárritu.

Câştigători Oscar 2015: „Birdman”, premiera în România

Filmul „Birdman/Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“ a avut premiera în cinematografele din România pe 16 ianuarie 2015. Pelicula „Birdman/Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“ este o comedie neagră americană scrisă, produsă şi regizată de Alejandro González Iñárritu („21 Grams“, „Babel“, „Biutiful“). Din distribuţie fac parte Michael Keaton (Riggan), Zach Galifianakis (Jake), Edward Norton (Mike), Andrea Riseborough (Laura), Amy Ryan (Sylvia), Emma Stone (Sam), Naomi Watts (Lesley), Lindsay Duncan (Tabitha) şi Merritt Wever (Annie).

Celebru odinioară pentru interpretarea unui popular supererou, actorul Riggan Thomson vede cum, încet-încet, imaginea eroului său dispare din amintirile fanilor. Într-o încercare disperată de a reatrage atenţia şi de a simţi, o dată în viaţă, că realizează ceva apreciat atât de colegii de breaslă, cât şi de publicul larg, Riggan plănuieşte să pună în scenă o piesă pe Broadway. Pentru a reuşi, bărbatul trebuie să-şi ignore egoul supradimensionat, mai ales dacă vrea să-şi readucă aproape şi familia.

„Birdman“ a fost proiectat pentru prima dată la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, la gala cu numărul 71, pe 27 august 2014, iar în Statele Unite ale Americii a fost lansat într-un număr limitat de cinematografe, pe 17 octombrie 2014. 

„«Omul Pasăre» zboară sus de tot. Curenţi emoţionali intenşi şi sentimentele volatile ale actorilor sunt eliberate într-un exemplu dramatic şi misterios la turului de forţă vizual al cinematografiei, toate în serviciul unei poveşti care examinează natura schimbătoare a celebrităţii şi popularitatea faimei în dauna realizării creative“, evidenţiază şi „Hollywood Reporter“, prin Tod McCarthy.

LIVE Câştigători Oscar 2015: „Birdman“ este cel mai bun film. Julianne Moore şi Eddie Redmayne, cei mai buni actori

Drama cu accente comice „Birdman/ Omul pasăre“ a fost desemnat Cel mai bun film. Actorii Julianne Moore şi Eddie Redmayne au triumfat datorită rolurilor principale din „Still Alice“, respectiv „The Theory of Everything/ Teoria întregului“. Actorul J.K. Simmons a câştigat  pentru rolul secundar din filmul „Whiplash“, în timp ce Patricia Arquette a triumfat datorită interpretării din „Boyhood/ 12 ani de copilărie“.

Oscar 2015. Cel mai bun actor: cine este Eddie Redmayne, interpretul astrofizicianului Stephen Hawking

Oscar 2015. Cel mai bun actor. Britanicul Eddie Redmayne, în vârstă de 33 de ani, a reuşit să traducă prima nominalizare din carieră într-o victorie, câştigând premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol principal. Artistul i-a convins pe membrii Academiei Americane de Film cu prestaţia din drama biografică „The Theory of Everythinf/ Teoria întregului“, în care îl interpretează pe astrofizicianul Stephen Hawking.

Câştigători Oscar 2015. Lista completă

Oscar 2015. Drama cu accente comice „Birdman/ Omul pasăre“ a fost marele câştigător al galei Oscar 2015, fiind desemnat Cel mai bun film, în timp ce comedia „The Grand Budapest Hotel/ Hotelul Grand Budapest“ a reuşit să traducă în victorii cele mai multe nominalizări, patru din totalul de nouă.

FOTO Oscar 2015. Cel mai bine îmbrăcate vedete de pe covorul roşu

Gala premiilor Academiei Americane de Film este un eveniment recunoscut pentru eleganţă, stil şi extravaganţă, cele mai cunoscute nume ale industriei de divertisment etalându-şi ţinutele pe covorul roşu.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite