Câştigător la Berlinală, noul film al lui Cristi Puiu, „Malmkrog“, va fi prezentat în avanpremieră la TIFF

0
0
Cristi Puiu la filmările pentru „Malmkrog“ FOTO news.ro
Cristi Puiu la filmările pentru „Malmkrog“ FOTO news.ro

Drama de epocă „Malmkrog“, pentru care Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru „cel mai bun regizor“ în cadrul Secţiunii Encounters la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin anul acesta, va avea premiera extraordinară pe marile ecrane franceze, urmând ca filmul să fie prezentat în România la TIFF - Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

„O capodoperă plină de intensitate“ aşa cum îl descriu criticii internaţionali, „Malmkrog“, cel mai recent film semnat de regizorul Cristi Puiu, va avea premiera extraordinară în Franţa pe 2 iulie, distribuţia internaţională fiind asigurată de Shellac films.

După premiera franceză, „Malmkrog“ îşi continuă parcursul pentru public şi va fi prezentat în avanpremieră românească în cadrul TIFF - Festivalului Internaţional de Film Transilvania la Cluj, la începutul lunii august. 

„Malmkrog“ este până în prezent cel mai provocator proiect al cineastului român: o ecranizare de epocă, cu un scenariu semnat de Cristi Puiu care reprezintă o adaptare după „Trois entretiens“ de Vladimir Soloviov (1853-1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu).

Filmul este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză - doar câteva replici sunt în germană, rusă şi maghiară. Decorul şi costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania. Din distribuţia filmului fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot şi István Téglás.

„Trăim în prezent zorii unor ideologii noi şi o viziune discutabilă despre lume. Textul lui Soloviov este mai mult decât actual. Vorbim despre lumea de azi, din 2020, dar mi-e teamă că este vorba şi despre lumea din 2300“, afirma regizorul Cristi Puiu într-un interviu acordat după premiera mondială a filmului „Malmkrog“ de la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

„Malmkrog“ este o coproducţie România, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia şi Macedonia de Nord.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite