„Avatar: Calea apei“, mai bun decât primul. „E copleșitor. Nu pariați niciodată împotriva lui James Cameron“ FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansat la 13 ani de la prima peliculă „Avatar“, filmul lui James Cameron a fascinat criticii de film la premiera de gală.

Mult așteptata producție regizată de James Cameron, care vine la 13 ani și opt amânări de la precedent, a avut premiera de gală la Londra și va fi lansată în cinematografele din întreaga lume pe 16 decembrie.

Continuarea epopeei fantastice a regizorului James Cameron este considerată de criticii de film mai bună decât originalul din 2009, atât ca poveste, ​​cât și în ceea ce privește efectele vizuale, potrivit Hollywood Reporter.

„Nu pariați niciodată împotriva lui James Cameron. Încerc să evit metaforele, dar nu am văzut niciodată așa ceva din punct de vedere tehnic, vizual. Este copleșitor. Prea copleșitor. Am revăzut primul «Avatar» în weekend și a fost bun. Continuarea este mult mai bună și mai profundă“, a scris în rețelele sociale Mike Ryan de la Uproxx.

Avatar Calea apei 2 Foto Faceboo jpg

Perri Nemiroff de la Collider a fost și el impresionat de noua peliculă. „Este incredibil. Am fost convins că James Cameron va ridica ștacheta cu efectele speciale, dar aceste imagini sunt uluitoare“.

 „Mă bucur să spun că «Avatar: Calea apei» este fenomenal. Mai mare, mai bun și mai emoționant decât «Avatar», filmul este uluitor din punct de vedere vizual și incredibil de captivant“, a scris Erik Davis de la Fandango.

Presa internațională a scris că singura hibă a filmului pare să fie durata, 3 ore și 10 minute, însă James Cameron a spus că nu se va simți deranjat daca spectatorii se vor duce la toaletă în timpul proiecției. 

Nu aud pe nimeni să se plângă atunci când face binging la televizor timp de opt ore. Mi-am văzut copiii urmărind cinci episoade la rând. Iată marea schimbare care trebuie să se întâmple: să știți că este în regulă să mergeți să faceți pipi“, declara regizorul, în vară pentru revista „Empire“.

În noul film „Avatar: Calea apei“ personajele principale - războinica Naʼvi Neytiri (Zoe Saldaña) şi fostul puşcaş marin devenit Naʼvi, Jake Sully (Sam Worthington) - sunt părinţii a patru copii pe planeta Pandora.

Pelicula vine la 13 ani și opt amânări de la precedenta, în care Weaver interpreta rolul doctorului Grace Augustine, coordonatorul programului Avatar. Totodată, în film mai apar Sigourney Weaver și Kate Winslet. Pelicula este printre cele mai scumpe realizate vreodată, cu un buget de 250 de milioane de dolari.

„Avatar“ este pelicula cu cele mai mari încasări din toate timurile, 2,9 miliarde de dolari, James Cameron depășindu-și propriul record obținut cu „Titanic“ (2,2 miliarde de dolari).

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite