Academia de Film Europeană a anunţat primii câştigători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Academia de Film Europeană (EFA) a anunţat primii câştigători care îşi vor primi trofeele în cadrul galei ce va avea loc pe 10 decembrie în oraşul Wroclaw din Polonia.

Potrivit site-ului oficial al EFA, citat de agenţia News.ro, un juriu alcătuit din şapte membri, reunit la Berlin, a decis câştigătorii categoriilor tehnice – Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cea mai bună regie artistică, Cel mai bun design de costume, Cel mai bun machiaj, Cea mai bună coafură, Cel mai bun compozitor şi Cel mai bun sunet.

Juriul a fost alcătuit din Benoît Barouh (scenograf, Franţa), Paco Delgado (designer de costume, Spania), Martin Gschlacht (director de imagine, Austria), Dean Humphreys (inginer de sunet, Marea Britanie), Era Lapid (monteur, Israel), Waldemar Pokromski (artist make-up, Polonia) şi Giuliano Taviani (compozitor, Italia).

Camilla Hjelm Knudsen s-a impus la categoria Cea mai bună imagine datorită filmului „Land Of Mine“, Anne Østerud şi Janus Billeskov Jansen au fost desemnaţi câştigători la categoria Cel mai bun montaj pentru filmul „The Commune“, Alice Normington a triumfat  la categoria Cea mai bună regie artistică pentru filmul „Suffragette“, iar Stefanie Bieker a câştigat la categoria Cel mai bun design de costume cu filmul „Land of Mine“.

Au mai fost premiaţi Barbara Kreuzer (Cel mai bun montaj şi Cea mai bună coafură – „Land of Mine“), Ilya Demutsky (Cel mai bun compozitor – „The Student“) şi Radosław Ochnio (Cel mai bun sunet – „11 Minutes“).

Pe 15 noiembrie, EFA a anunţat şi că producătoarea olandeză Leontine Petit a fost recompensat cu Premiul European pentru Coproducţie - Prix Eurimages 2016. De asemenea, actorul irlandez Pierce Brosnan, fost interpret al rolului principal în filmele francizei „James Bond“, va primi un trofeu pentru întreaga carieră, European Achievement in World Cinema.

Câştigătorii categoriilor artistice vor fi stabiliţi cu ajutorul voturilor exprimate de cei peste 3.000 de membri ai EFA. Regizorul român Cristian Mungiu a primit două nominalizări, la categoriile Cel mai bun scenariu şi Regizorul european al anului 2016.

„Toni Erdmann“, o coproducţie cu participare românească, a primit cinci nominalizări şi va concura la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriţă.

A 29-a gală de decernare a premiilor Academiei de Film Europene va avea loc pe 10 decembrie în oraşul polonez Wroclaw, desemnat - alături de San Sebastian - Capitală Europeană a Culturii pe 2016.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite