Raport ECDC: Cazurile de COVID-19 la copii riscă să crească în lunile următoare mai mult decât în rândul adulţilor

Raport ECDC: Cazurile de COVID-19 la copii riscă să crească în lunile următoare mai mult decât în rândul adulţilor

Comisarul european Mariya Gabriel: Copiii şi adolescenţii au fost grav afectaţi de închiderea şcolilor şi de învăţământul la distanţă pe parcursul acestei pandemii Foto: Arhivă

Este probabil ca, în lunile următoare, numărul cazurilor de COVID-19 la copii să crească mai mult decât în rândul populaţiei adulte care se vaccinează în număr tot mai mare, potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), a anunţat vineri Comisia Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, conform raportului, având în vedere riscul probabil continuu de transmitere în rândul copiilor nevaccinaţi, este esenţial ca sistemul educaţional să fie pregătit înainte de următorul an şcolar. Distanţarea fizică, măsurile de igienă şi testarea la timp a cazurilor simptomatice rămân fundamentale pentru prevenirea transmiterii în şcoli. Unica măsură a închiderii şcolilor este insuficientă pentru a evita transmiterea comunitară dacă nu se efectuează şi alte intervenţii nefarmaceutice, precum cele menţionate anterior, potrivit Agerpres
 
"Protejarea persoanelor celor mai vulnerabile din societatea noastră a rămas o prioritate majoră pe tot parcursul crizei. Închiderea prelungită a şcolilor din UE a avut un impact negativ asupra sănătăţii copiilor şi adolescenţilor noştri. Aceasta a dus la probleme precum izolarea socială, suferinţa psihologică, anxietatea şi simptomele depresive - ceea ce este, desigur, foarte îngrijorător. Dorim cu toţii să ne asigurăm că copiii pot continua să meargă la şcoală şi să trăiască în cel mai sigur mod posibil. În acest sens, măsurile din şcoli, cum ar fi distanţarea fizică şi alte mijloace de reducere a riscurilor de transmitere, se vor dovedi în continuare esenţiale pentru a preveni transmiterea şi pentru a menţine deschise şcolile noastre, în special în condiţiile în care varianta Delta se răspândeşte din ce în ce mai mult'', a declarat comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides
 
 "Copiii şi adolescenţii au fost grav afectaţi de închiderea şcolilor şi de învăţământul la distanţă pe parcursul acestei pandemii. Având în vedere că ne pregătim pentru anul şcolar următor, raportul ECDC vine într-un moment vital. Protejarea sănătăţii şi a bunăstării copiilor noştri trebuie să fie prioritatea noastră. Măsurile trebuie adaptate pentru a preveni transmiterea, precum şi pentru a le oferi copiilor un mediu de învăţare şi predare sigur'', a menţionat la rândul ei Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret. 
 
Raportul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) privind COVID-19 în rândul copiilor şi rolul pe care îl joacă structurile şcolare în transmiterea virusului, poate fi consultat AICI.
 
Documentul se bazează pe dovezile actualizate prezentate în rapoartele anterioare pe această temă pe care ECDC le-a publicat în august şi decembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările