Deseori suntem îngenuncheaţi de durerile de coloană, care ne distrug calitatea vieţii. La baza herniilor de disc stau mai mulţi factori, de la cei ereditari sau postura incorectă până la aerul condiţionat sau stres, iar ca simptomatologie, pe lângă durerile de spate, simţim deseori furnicături ale mânilor şi picioarelor, dureri în umeri, dureri de cap, stări de vomă, ameţeală, etc.  Bio Ortoclinic, clinică de top în România în tratarea durerilor de spate şi a herniei fără operaţie, este dotată cu aparatură de ultima generaţie. Specialiştii Bio Ortoclinic recomandă medicina de recuperare care foloseşte o mare varietate de metode terapeutice pentru a restabili echilibrul organismului. Una dintre cele mai importante metode de recuperare, folosită cu succes de peste 12 ani la Bio Ortoclinic, este elongaţia, cunoscută şi sub denumirea medicală de metodă de decompresie vertebrală. Medicul specialist recomandă ca această terapie să se facă cu ajutorul aparatelor medicale performante care dau o forţă corectă în tracţiunile asupra ţesuturilor, muşchilor şi ligamentelor cu scopul de a decompresa discul intervertebral. Vorbim despre o metodă care vine din Grecia Antică şi care s-a perfecţionat în mii de ani. Atenţie, însă, aceste elongaţii nu trebuie să fie dureroase, acolo unde se întâmplă astfel înseamnă că ele sunt aplicate incorect! În clinicile Bio Ortoclinic există echipamente moderne, care fac ca elongaţia vertebrală să fie eficientă pentru pacient. Mizăm pe memoria celulei, căreia ii trebuiesc 30-45 de zile pentru a memora şi reţine o rutină. De aceea, în baza cercetărilor medicale internaţionale recomandăm în protocolul nostru medical ca pacientul să revină o dată pe lună la întreţinere, dupa ce si-a efectuat programul initial de tratament. În cadrul şedinţelor de recuperare, cu ajutorul aparatelor din Clinică, medicii calculează forţa şi timpul de tracţiune, dar şi unghiul de aplicare a forţei asupra coloanei vertebrale, totul pentru ca procedura elongatiei să aibă efectele scontate.

Când se recomandă elongaţia?

In cazul herniilor cervicala, lombara sau toracala. Atentie, insa! Procedura nu este recomandata pentru orice tip de hernie. Sunt exceptate herniile cu afectare neurologica mare.  Si, inainte de a incepe elongatiile, este necesar ca un medic de specialitate sa recomande aceasta terapie. “La capitolul beneficii putem adăuga: o coloană mai mobilă, ligamente mai flexibile, relaxarea musculaturii, dar şi hidratarea discului intervertebral”, spune Ana Maria Pavel, medic specialist Bio Ortoclinic. 
 

Când nu e bine să facem elongaţii?

 
Uneori, elongatia este contraindicată. Ea nu se aplică pacienţilor bolnavi de cancer sau celor care suferă de osteoporoză. Nu este recomandată nici în caz de fractură a spatelui, boli inflamatorii vertebrale  sau pacienţilor care au hipertensiunea arterială, insuficienţă cardiacă, etc. Nu este recomandată nici în sarcină. 
 

Cum se realizează o elongaţie vertebrală?

 
Singurul abilitat să recomande elongaţia, dar şi modul în care este tratată, este medicul de recuperare. Există mai multe moduri de realizarea a elongatiei.  La Bio Ortoclinic elongaţiile se fac din poziţia culcat pe o masă de tratament specială. Forţa de tracţiune este aplicată de un dispozitiv special, computerizat, care este programat în funcţie de fiecare pacient şi nevoile lui. În sala de tratamente pacientul este continuu monitorizat. Evident, elongatia este doar parte a unui program complex de recuperare care ajută, în final, la tratarea coloanei şi evitarea operaţiei. Întreg procesul este urmărit cu atenţie de medicii Bio Ortoclinic, clinică vizitată până acum de peste 15.000 de pacienţi. Detalii despre procedurile de tratare a herniei de disc fără operaţie sunt accesibile pe https://www.bio-ortoclinic.ro/