Pierderea în greutate scade riscul de cancer la sân. Studiu

Pierderea în greutate scade riscul de cancer
la sân. Studiu

Obezitatea a tins cote alarmante

Femeile supraponderale îşi pot diminua riscul de a dezvolta cancer la sân dacă slăbesc după vârsta de 50 de ani şi-şi menţin greutatea scăzută, potrivit unui studiu american publicat în Journal of the National Cancer Institute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Riscul a fost evaluat ca fiind cu 26% mai mic, comparativ cu femeile care nu au pirdut niciun kilogram în greutate, potrivit agepres.ro.  Greutatea în plus creşte riscul de apariţie a cancerului de sân în perioada de după menopauză, însă au existat puţine dovezi în ceea ce priveşte influenţa pe care ar putea-o avea pierderea din greutate.
Oameni de ştiinţă din cadrul Societăţii Americane de Oncologie, Facultatea de Sănătate Publică T.H. Chan de la Harvard şi colegii lor au analizat date prelevate de la 180.885 de femei, de 50 de ani şi peste această vârstă, care au participat la zece studii. Greutatea participantelor a fost evaluată de trei ori într-o perioadă de zece ani.
Cercetătorii au identificat 6.930 de cazuri de cancer de sân în perioada de monitorizare şi au concluzionat că riscul de cancer de sân a scăzut odată cu pierderea din greutate.
Femeile care au slăbit între două şi patru kilograme şi jumătate au avut o reducere cu 13 procente a riscului în comparaţie cu cele cu o greutate stabilă.
În cazul participantelor care au pierdut între patru kilograme şi jumătate şi nouă kilograme, riscul a scăzut cu 16 procente.
Femeile care au slăbit nouă kilograme au avut un risc cu 26 de procente mai mic de cancer de sân.
La studiu au participat femei din Statele Unite, Australia şi Asia care nu utilizaseră terapia hormonală după instalarea menopauzei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările