Limonada dizolvă pietrele la rinichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Limonada curăţă corpul de toxine şi elimină pietrele din rinichi FOTO Arhiva
Limonada curăţă corpul de toxine şi elimină pietrele din rinichi FOTO Arhiva

Este răcoritoare şi sănătoasă. Mai nou, limonada ne ajută în lupta contra formării pietrelor la rinichi. Cu condiţia de a nu adăuga prea mult zahăr.

Limonada, citronada, apa cu lămâie se consumă în cantităţi apreciabile vara. Ceea ce ne recomandă şi nutriţioniştii. Dintr-un studiu recent efectuat în Statele Unite reiese că băuturile pe bază de suc de lămâie sunt excelente pentru dizolvarea pietrelor la rinichi.

Ce sunt pietrele la rinichi?

Pietrele la rinichi (calculi renali) sunt cristale dure, care se formează la nivelul rinichilor şi care provoacă în general dureri intense atunci când nu pot fi evacuate pe cale naturală. De mărimi variabile, pietrele la rinichi pot măsura de la câţiva milimetri (nisip) până la peste 2-3 centimetri în diametru. Cei mai afectaţi sunt bărbaţii, mai frecvent după vârsta de 40 de ani. De obicei, calculii renali se formează din cauza cristalizării sărurilor minerale şi a acidului uric, elemente prezente în cantităţi mari în urină.

Acidul citric din lămâi, benefic pentru rinichi

Or, potrivit cercetătorilor de la Mayo Clinic (Statele Unite), acidul citric, care se găseşte din abundenţă în limonadă ajută la dizolvarea cristalelor care se formează în rinichi. „De altfel, este esenţial să ne hidratăm suficient, mai ales dacă suntem predispuşi la formarea calculilor renali, iar limonadele, citronadele participă de minune la hidratare”, ne asigură autorii studiului.

Limonada este bogată în vitaminele C şi B, conţine minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu şi este o mină de antioxidanţi. De aceea, este un tonic general, ajută la eliminarea toxinelor din corp şi sprijină procesul de digestie.

V-aţi convins? Iată o reţetă de citronadă 100% naturală şi sănătoasă: 2 lămâi se storc bine şi apoi se taie în felii, se mixează la blender o portocală, se adaugă totul în 2 litri de apă şi se  îndulceşte cu 3-4 linguriţe de miere. Se ţine la frigider 4-5 ore sau se serveşte cu gheaţă şi frunze de mentă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite