De ce e bine să mănânci prune

De ce e bine să mănânci prune

Bogate în fibre solubile, prunele menţin nivelul de zahăr din sânge

Prunele, aceste fructe de sezon, consumate crude sau în plăcinte şi prăjituri, au numeroase beneficii asupra sănătăţii. Iată de ce e bine să le consumi!

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţin la distanţă cancerul

Prunele nu protejează doar creierul de radicalii liberi, ci ajută şi la prevenirea bolilor cronice, cum sunt cele cardiovasculare şi cancerul. Acestea conţin niveluri ridicate de fitonutrienţi, numiţi fenoli. Cercetătorii spun că aceştia previn deteriorarea celulelor, mai ales atunci când vine vorba de oxidarea moleculelor de grăsime din organism. Deoarece toate membranele celulare, precum şi celulele creierului uman, sunt în mare parte formate din grăsime, este foarte important să incluzi alimente ce conţin fitonutrienţi în dietă.

Previn apariţia diabetului de tip II şi a obezităţii

Bogate în fibre solubile, prunele ajută la menţinerea nivelului de zahăr din sânge. Fibrele solubile încetinesc viteza cu care produsele alimentare părăsesc stomacul şi, ca urmare, întârzie absorbţia de zahăr în fluxul sangvin. Totodată, previne creşterea în greutate, deoarece dau senzaţia de saţietate.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările