Alimente interzise dacă ai colesterolul crescut. Limitează consumul lor şi ţine sănătatea sub control

Alimente interzise dacă ai colesterolul crescut. Limitează consumul lor şi ţine sănătatea sub control

Alimente pe care obişnuim să le consumăm des cresc nielul colesterolului FOTO Shutterstock

Sedentarismul, consumul de alcool, înaintarea în vârstă sau dieta deficitară se află printre factorii care duc la creşterea colesterolului „rău‟ sau LDL (Low Density Lipoprotein).

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă te afli în rândul persoanelor care se confruntă cu această problemă, află că îţi poţi ţine sănătatea sub control dacă vei evita aceste alimente, bogate în colesterol şi în grăsimi!

Cercetătorii au studiat mult pe baza acestui subiect. În trecut, în ziare şi la televizor puteai citi şi auzi frecvent că ouăle sau creveţii fac parte din categoria alimentelor care duc la creşterea nivelului de colesterol din sânge. Surprinzător, nu ele reprezintă principala cauză a nivelului ridicat, ci alte alimente pe care obişnuim să le consumăm des şi care sunt accesibile pentru oricine.

Află aici care sunt alimentele şi tipurile de preparate pe care trebuie neapărat să le ocoleşti dacă ai colesterolul crescut. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările