Alimente care previn cancerul la colon. Include-le în dietă şi îţi prelungeşti viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentaţia are un rol important în prevenirea cancerului de colon FOTO Shutterstock
Alimentaţia are un rol important în prevenirea cancerului de colon FOTO Shutterstock

Statistic, cazurile înregistrate de cancer la colon sunt în creştere, iar boala loveşte din ce în ce mai mulţi adulţi tineri. Ereditatea nu poate fi controlată, din păcate, însă factorii care ţin de greutate şi de alimentaţie sunt la dispoziţia noastră.

Înainte de a trece la produsele alimentare pe care trebuie să le introduci în meniu cât mai des, este bine să ştii ce aliment creşte incredibil de mult riscul de a suferi de cancer.

Cancerul de colon reprezintă unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din întreaga lume. În multe situaţii, cauza este neclară, deşi potenţialii factori de risc includ creşterea în greutate, un stil de viaţă sedentar şi o dietă săracă în elemente nutritive. Dacă mănânci multă carne roşie şi/sau procesată şi consumi mai mult de două băuturi alcoolice pe zi, îţi creşti riscul de îmbolnăvire, avertizează medicul Anna Taylor, de Cleveland Clinic.

Când vine vorba despre carne, problema nu provine doar din carnea în sine, ci din modalităţile prin care este procesată şi gătită. În cazul cărnii procesate, nitriţii de sodiu se combină cu aminele naturale din timpul gătitului, pentru a forma compuşi care cauzează cancer. 

Află aici care sunt alimentele ce reduc riscul de cancer şi ai grijă de sănătatea ta!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite