Declarația scăpată de Nicușor Dan din care aflăm adevărul: Gabriela Firea îl ajunge din urmă

0
Publicat:

Este o bătălie foarte strânsă pentru Primăria Capitalei după intrarea, chiar și târzie, a Gabrielei Firea în cursă. Plecând de pe un loc 3 și ajungând rapid pe 2, Firea pare să fie acum aproape la egalitate cu Nicușor Dan. "Este o chestiune de mobilizare”, susține actualul edil, de unde întelegem că bătălia se va da la sutimi. Cea mai recentă declarație a lui Nicușor Dan confirmă acest lucru.

PSD: Nicușor Dan vrea să construiască o realitate paralelă Foto: Mediafax
PSD: Nicușor Dan vrea să construiască o realitate paralelă Foto: Mediafax

"Este o chestiune de mobilizare. Sunt alegeri într-un singur tur, există două bazine mari în Bucureşti, unul anti-PSD sau să-i spunem de dreapta şi unul PSD sau să-i spunem de stânga. Şi în interiorul acestor bazine, fiind mai mulţi candidaţi, oamenii se orientează către cel mai bine plasat. Deci, Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei", a declarat actualul Primar General.

Nicușor Dan continuă să refuze dezbaterile electorale, susținând că alegerile într-un singur tur îi fac relevanți pentru un astfel de format doar pe primii 2 clasați, astfel că așteaptă date exacte din care să vadă dacă Gabriela Firea sau Cristian Popescu Piedone se află pe locul 2. Anterior, Nicușor Dan susținea că i-a cerut o confruntare lui Piedone, când acesta se afla sigur pe locul 2, însă ea nu a avut loc.

“Pentru Sebastian Burduja răspunsul l-am dat. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur. Eu mi-aş fi dorit să fie două tururi, îmi doresc asta de 12 ani. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur şi atunci contează primii doi clasaţi. Am încercat să am o dezbatere în momentul în care era evident că pe locul doi era Cristian Popescu Piedone, domnia sa a refuzat. Acum, legat de o dezbatere cu Gabriela Firea, aştept să văd un sondaj pe care l-am făcut ca să văd cine este candidatul de pe locul doi, dacă este Gabriela Firea sau altcineva", a mai spus Nicuşor Dan.

Diferențe uriașe în cele mai recente sondaje

Un sondaj CURS publicat în prima săptămâna a lunii o dădea pe Gabriela Firea cu 26%, la doar trei procente de Nicușor, 29%.

Atât sondajul, cât și recunoașterea publică a lui Nicușor Dan privind șansele Gabrielei Firea i-au speriat pe cei din staff-ul actualului edil, astfel încât aceștia au publicat acum un sondaj cu cifre ireale: Nicușor Dan 43%, Pidone 27% și Firea doar 19%. Asemenea fluctuații ale procentelor sunt imposibil de crezut, iar plasarea în continuare a lui Piedone pe locul doi, deși toate cercetările arată că acesta a alunecat deja pe locul 3 și poate cădea chiar pe 4, arată că staff-ul lui Nicușor Dan vrea să construiască o realitate paralelă.

România alege

Disclaimer:

“România alege" gǎzduieşte articole prin care partidele si politicienii care candideazǎ la alegerile din 2024 îşi expun viziunile şi soluțiile pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntǎ societatea româneascǎ. Autorii îşi asumǎ integral rǎspunderea pentru conținutul acestora, precum și eventualele consecințe.

Redacția Adevǎrul nu îşi asumǎ conținutul acestor materiale, nefiind implicatǎ in niciun fel in redactarea lor.



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite