Ziua de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie. Ciolacu: Nu te urca la volan dacă ai băut sau dacă ai consumat droguri

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de susținere a temei din acest an a Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie, îndemnând șoferii să nu se urce la volan dacă au consumat alcool sau droguri. 

Premierul a transmis un mesaj pentru șoferii români FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul a transmis un mesaj pentru șoferii români FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„NU te urca la volan dacă ai băut sau dacă ai consumat droguri! Alege viaţa", este mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu, cu ocazia Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie, potrivit Agerpres.

„Susţin tema din acest an a Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie, aceea de a ne implica fiecare dintre noi, în calitate de autorităţi sau de participanţi la trafic, într-un efort comun prin care să prevenim pierderea de vieţi pe şosele. Avem obligaţia de a face acest lucru pentru copiii, tinerii, femeile şi bărbaţii victime ale tragediilor circulaţiei rutiere! Avem datoria nu doar de a face legi mai aspre, dar mai ales de a preveni astfel de tragedii”, se arată într-un mesaj publicat de Guvern pe Facebook.

„Vă invit mâine, începând cu ora 15,00, să urmăriţi dezbaterea 'LegeaAnastasia. Drumul către viaţă'. Împreună - stat, mediu privat, ONG-uri, cetăţeni - promovând mesajele Legii Anastasia, vom reuşi să salvăm vieţile celor dragi", a mai transmis şeful Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu va fi gazda dezbaterii „LegeaAnastasia. Drumul către viaţă", organizată în contextul Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie, la Palatul Victoria, luni, începând cu ora 15,00.

Legea Anastasia, intrată în vigoare în luna iulie, prevede că şoferii care se urcă la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor ori fără permis de conducere şi produc accidente mortale vor fi condamnaţi la închisoare cu executarea pedepsei. Legea a fost denumită în memoria Anastasiei, o fetiţă de 4 ani dintr-o comună din judeţul Iaşi, care a murit în iunie 2022, după ce a fost lovită de o maşină condusă de o şoferiţă care nu avea permis de conducere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite