Zgonea: „Luni sau marţi, proiectul de lege privind câinii fără stăpân să fie adoptat de plen“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va cere Comisiilor de administraţie şi juridică să ia în dezbatere, luni după-amiază, proiectul de lege privind gestionarea câinilor fără stăpân, astfel încât acesta să fie adoptat săptămâna viitoare de plen.

„Voi cere ca luni după-amiază Comisiile de administraţie şi juridică să ia în dezbatere acest proiect de lege cu decizia Curţii Constituţionale şi să-l promovăm. Vreau ca săptămâna viitoare, aşa cum au spus şi Crin Antonescu şi Victor Ponta, acest proiect să fie promovat către Preşedinţie“, a precizat Valeriu Zgonea, citat de Mediafax.

Preşedintele Camerei şi-a exprimat dorinţa ca  în şedinţa de marţi sau de miercuri, proiectul de lege să fie adoptat de plenul Camerei Deputaţilor.

Zgonea a mai spus că, după ce proiectul va fi trimis la preşedinte, acesta are termen 20 de zile să se exprime. „Eu aştept ca după ce adoptăm proiectul să-l trimitem preşedintelui României, care are 20 de zile timp să se exprime. Dacă-l promulgă, aşteptăm de la Guvern să facă normele de aplicare, astfel încât să nu mai existe vreun membru al administraţiei locale care să se trezească dimineaţa, după ce colectează taxe şi impozite şi a făcut trei fântâni faraonice şi şi-a îndatorat bugetul local, să arate cu degetul la Parlamentul României", a mai spus Zgonea.

În altă ordine de idei, preşedintele Camerei a spus că nici Guvernul, nici Parlamentul nu sunt vinovaţi pentru că nu se aplică legea în România, arătând că în prezent există cadru legal pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

"Există un cadru legal, cine vrea să-l respecte îl respectă, cine nu vrea găseşte tot felul de motive şi tertipuri că nu există un cadru legal", a arătat Zgonea.

El a mai spus că în acest moment autorităţile locale au instrumentele legale pentru câinii fără stăpân, dar există opinii diferite, unii vor într-un fel, iar alţii vor altfel.

În încheiere, Valeriu Zgonea a spus că, la proiectul din Parlament, pot fi modificate doar patru-cinci articole privind decizia Curţii Constituţionale şi se va stabili „când se eutanasiază câinii, cum se eutanasiază, când se sterilizează şi care sunt resursele“.

Legea privind gestionarea căinilor fără stăpân a fost adusă în prim-plan de tragedia petrecută în Bucureşti în urmă cu câteva zile, când un copil a fost omorât de o haită de câini. 

Citiţi mai multe despre cazul copilului omorât de câini

Primarul Capitalei face referendum local pentru eutanasierea maidanezilor. Oprescu, cu ochii în lacrimi: „Iertaţi-ne pe toţi!“

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut primele declaraţii, în cadrul unei conferinţe de presă, despre tragedia de luni, atunci când un copil de patru ani a fost ucis de o haită de maidanezi.

Sancţiuni în cazul copilului ucis de câini. Primarul Onţanu cere demiterea şefului Poliţiei Locale. Cazul a fost preluat de Parchetul General

Şeful Poliţiei Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, şi directorul general al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Isabela Hurjui, au fost sancţionaţi pentru lipsa de reacţie în realizarea atribuţiilor, în cazul copilului omorât de câini. Neculai Onţanu a propus şi demiterea acestora.

Proprietarul terenului pe care a murit copilul sfâşiat de câini, chemat la Poliţie. Paznicul a fost amendat cu 300 de lei

Poliţiştii de la Secţia 7 l-au amendat pe paznicul care supraveghea terenul unde un copil de patru ani a murit după ce a fost sfâşâiat de câini, luni, lângă Parcul Tei. 

INML dă verdictul în cazul morţii copilului sfâşiat de câini în Parcul Tei: doar tălpile nu aveau urme de muşcături

Copilul de patru ani muşcat de câini, luni, a murit din cauza hemoragiei externe, iar pe corpul acestuia au fost găsite sute de plăgi,potrivit medicul care a făcut autopsia.

Bunica copilului ucis de câini a sunat după 20 de minute la 112. Ea venise prima oară în Parcul Tei cu nepoţii

Bunica băiatului de patru ani ucis, luni, de câini, în apropierea Parcului Tei din Capitală, le-a povestit anchetatorilor că a sunat la serviciul de urgenţe 112 după 20 de minute de la dispariţia nepoţilor săi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite