Virgil Popescu, despre posibilitatea remanierii din funcție: Îmi e teamă doar de Dumnezeu. Îmi fac treaba în continuare

0
Publicat:

Virgil Popescu a răspuns, la finalul ședinței de Guvern, la întrebarea referitoare la posibilitatea remanierii sale din funcția de ministru al Energiei.

Ministrul Energiei răspunde speculațiilor cu privire la remanierea din funcție FOTO: gov.ro
Ministrul Energiei răspunde speculațiilor cu privire la remanierea din funcție FOTO: gov.ro

„Eu particip la toate ședințele partidului, ca să faceți dumneavoastră din afara partidului speculații este prea mult. Este prea mult să faceți speculații pe această temă. Nu mie trebuie să îmi puneți această întrebare, cine vine ministru se gândește că nu vine pe viață” , a răspuns ministrul după ce a fost întrebat dacă la întrunirile partidului i-a fost cerută demisia. 

Ministrul Energiei a precizat în nenumărate rânduri că își va continua treaba la minister deoarece va urma o iarnă grea pentru România. În ceea ce privește teama de remaniere, acesta a explicat că îi este teamă doar Dumnezeu.

„Am mai răspuns la întrebările acestea din partea dumneavoastră, îmi este teamă doar de Dumnezeu. Nu este nicio problemă. Eu îmi fac treaba pentru că avem o iarnă complicată și trebuie să treacă țara și oamenii prin această perioadă complicată. Îmi voi face treaba în continuare, mă întrebați un lucru la care nu vă pot răspunde, vă spun că eu îmi fac treaba în continuare” , a precizat Virgil Popescu.

PSD, atac foarte dur la adresa PNL: Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu

Mihai Weber, unul dintre liderii importanți ai PSD, continuă seria criticilor făcute de social-democrați la adresa lui Virgil Popescu, un ministru pe care PSD l-ar vrea demis.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil. PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere”, a scris Mihai Weber, lider PSD și președinte al Comisiei parlamentare de control a activității SIE, într-un mesaj distribuit de pagina oficială a PSD.

După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susține această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică. Majoritatea țărilor din Europa au luat zeci de măsuri pentru a proteja populația și economia, în timp ce în România nu s-a avut în vedere decât soluția cea mai păguboasă pentru statul român, aceea de a compensa niște prețuri deja scăpate de sub control”, completează Weber.

Ținând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va crește consumul și, prin urmare, vor crește costurile atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească și să vină urgent cu soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze. Poate alege dintre soluțiile propuse de PSD sau soluțiile adoptate de alte țări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței sale”, a conchis reprezentantul PSD, unul din liderii rezervați ai formațiuni în intrarea în clinciuri politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite