Ionuț Stroe, reacție după atacul PSD la ministrul Energiei: Noi nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituțional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PNL a răspunsul dupa atacul lui Mihai Weber la adresa ministrului PNL al energiei. Stroe susține că liberalii nu se ceartă pe Facebook, ci discută instituțional.

Ionuț Stroe îi răspunde deputatului PSD Mihai Weber FOTO: INQUAM PHOTOS
Ionuț Stroe îi răspunde deputatului PSD Mihai Weber FOTO: INQUAM PHOTOS

Reacția din partea PNL a venit după ce, marți dimineața deputatul PSD Mihai Weber a explicat într-o postare pe Facebook că românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu, cerându-i acestuia să se trezească și vină urgent cu soluții prin care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilot la energie și gaze.

„Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituțional, față în față, în cadrul ședințelor de coaliție. Nu e cazul să comentăm mai mult declarațiile colegului de la PSD, pentru că în acest moment lucrăm cu PSD la aceste soluții care vor ieși în câteva zile. Domnul Weber poate să viziteze site-ul ANRE, unde scrie foarte clar ce trebuie să facă această instituție și nu face. Nu o zicem noi, o zice legea” , a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Stroe: Decizia compensării a aparținut coaliției, nu PNL

Deputatul PNL a explicat că decizia compensării a fost luată de coaliție, nu de PNL. Acesta l-a sfătuit pe președintele PSD Gorj să aibă răbdare ca colegii săi să îi citească draftul ordonanței care urmează să iasă din lucrul grupului interministerial.

„Decizia compensării a aparținut coaliției, nu PNL. Așa cum tot coaliției îi va aparține ordonanța care urmează să reiasă din lucrul grupului interministerial. Deci cu cine se ceartă domnul Weber mai exact? Nu știm. Noi îl sfătuim să aibă răbdare, cu siguranță îi vor da colegii de la PSD și dumnealui să citească draftul ordonanței” , a explicat Ionuț Stroe.

În ceea ce privește situația de la ANRE, deputatul PNL susține că inclusiv liderul PSD s-a aratăt nemulțumit de prestația instituției. 

„În ceea ce privește ANRE, chiar președintele PSD, domnul Ciolacu, a vorbit ieri despre prerogativele ANRE și despre faptul că este nemulțumit de prestația acestei instituții. Dar acum ANRE are ocazia de a-și face treaba, în cadrul acestui comitet, fiind singura instituție care poate concepe și emite decizii în materie de reglementare a pieței de energie și de concepere sau modificare a normelor de funcționare a pieței” , a încheiat purtătorul de cuvânt al PNL.

PSD, atac foarte dur la adresa PNL: Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu

Mihai Weber, unul dintre liderii importanți ai PSD, continuă seria criticilor făcute de social-democrați la adresa lui Virgil Popescu, un ministru pe care PSD l-ar vrea demis.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil. PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere”, a scris Mihai Weber, lider PSD și președinte al Comisiei parlamentare de control a activității SIE, într-un mesaj distribuit de pagina oficială a PSD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite