PSD revendică șefia ANRE. Partidul va face în această lună propunerea pentru funcția de președinte a instituției

0
Publicat:

Marcel Ciolacu a anunțat că partidul pe care îl conduce va face, în această lună, propunerea pentru șefia Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. Mandatul actualului președinte expiră în luna octombrie.

PSD va face propunerea pentru șefia ANRE în această lună FOTO:  Inquam Ilona Andrei
PSD va face propunerea pentru șefia ANRE în această lună FOTO: Inquam Ilona Andrei

"La sfârşitul lunii august, când avem atât un Consiliu Politic Naţional, cât şi întâlniri cu grupurile parlamentare, sunt ferm convins că vom veni cu o propunere din partea PSD pentru preşedinte la ANRE", a declarat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Marcel Ciolacu nu a confirmat repunerea în funcția a actualului președinte Dumitru Chiriță, precizând că această discuție trebuie purtată cu colegii de partid: „Acest lucru o să-l discut cu colegii mei şi pe urmă o să vi-l comunic dumneavoastră".

Liderul PSD a precizat că „ceea ce este cel mai important este că pentru populaţie nu se va scumpi energia”. 

Răzvan Nicolescu respinge o posibilă candidatură la șefia ANRE

Fostul ministru al Energiei și fost președinte al Agenției UE pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER), Răzvan Nicolescu, a respins într-o declarație pentru G4Media informația conform căruia ar fi o variantă pentru șefia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie. 

„Conform legislatiei naționale și europene cei din conducerea ANRE nu au voie să facă politică. Candidații își depun candidatura conform propriei voințe, nu propuși de partide. Sunt apoi audiați în Parlament. În acest moment nu există poziții deschise la ANRE și nici nu am în plan să candidez la ceva, preocupările mele de carieră fiind altele. ANRE are nevoie, în opinia mea, de o nouă generație de lideri, o generație tânără”, a spus Nicolescu pentru G4Media.

Nicolescu susține că informația apărute în presă săptămâna trecută, referitor la candidatura sa la ANRE, a fost o glumă făcută de cineva dintr-un partid care a dorit să îi sperie pe doritorii din alt partid care vor să fie șefii instituției. 

”Știrea pe surse apărută acum câteva zile cred că fost o glumă făcută de cineva dintr-un partid care a dorit să îi sperie pe mulții doritori dintr-un alt partid care vor să fie șefi ai acestei instituții bine-plătite. Nu era rău ca jurnalistul care a dat-o să o verifice înainte, în primul rând cu mine. Repet, nu mă interesează nicio poziție la ANRE. Am fost și rămân deschis pentru a ajuta pe oricine din România (decident sau instituție) cu un sfat sau opinie despre cum poate fi depășită această perioadă dificilă. Doar atât”, a mai fostul ministru al Energiei. 

Jocuri de culise pentru împărțirea funcțiilor la ANRE

În interiorul partidelor de la guvernare încep negocierile pentru împărțirea a patru funcții bănoase din conducerea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, șefia urmând a fi dată tot de PSD, potrivit informațiilor „Adevărul”.

Discuțiile din Coaliție au loc în condițiile în care peste două luni expiră mandatele președintelui Comitetului de Reglementare al ANRE, în prezent Dumitru Chiriță, a unui vicepreședinte (Nagy-Beke Zoltan), dar și a doi membri simpli, Cornelia Sulger și Gabriel Gheorghe, adică persoanele instalate în funcție în timpul epocii Dragnea. 

Potrivit informațiilor „Adevărul”, toate cele patru funcții ar urma să meargă la Putere, în legea de funcționare a ANRE neexistând vreo condiție de respectare a algoritmului politic, cum se întâmplă în cazul altor organisme aflate sub control parlamentar. PSD ar urma să ia funcția de președinte și încă una de membru simplu. 

La funcția de președinte al instituției, PSD l-ar susține pe Răzvan Nicolescu sau Paul Stănescu, în timp ce PNL l-ar dori la cârma ANRE pe Teodor Atanasiu sau un apropiat al taberei controlate de prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu. La UDMR, lucrurile sunt aproape tranșate, adică un nou mandat pentru Nagy-Beke Zoltan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite