Virgil Popescu: Cred că ce s-a întâmplat ieri face parte dintr-un război hibrid care se petrece pe teritoriul României. Nu avem probleme cu stocurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu, ministrul Energiei FOTO Inquam Photos / George Călin
Virgil Popescu, ministrul Energiei FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că, în opinia sa, situaţia privind cozile formate miercuri la benzinării, pe fondul temerilor privind preţul benzinei şi motorinei, „face parte dintr-un război hibrid care se petrece pe teritoriul României” şi care are legătură cu conflictul armat din Ucraina.

„România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol, nu are absolut nicio problemă cu stocurile de carburanţi, există resurse, românii nu au de ce să se teamă că vom ajunge să nu existe benzină şi motorină în staţiile de distribuţie. Nu există, de asemenea, niciun motiv pentru explozia preţurilor, aşa cum s-a întâmplat ieri, şi este absolut regretabil tot ce s-a întâmplat ieri şi această manipulare care a fost făcută. (...) Eu, personal, cred că ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri face parte dintr-un război hibrid care se petrece pe teritoriul României. Încă o dată, nu avem absolut nicio problemă cu stocurile de petrol, cu stocurile de benzină şi motorină”, a declarat Virgil Popescu, joi seară, după şedinţa de Guvern.

Ministrul Energiei a subliniat că cei doi mari producători de carburant din România sunt „pregătiţi" şi pot aproviziona „absolut toate staţiile de distribuţie” din ţară.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, anunţă că ANPC a dat amenzi de 370.000 de lei unui operator de staţii de carburant în urma creşterii nejustificate a preţurilor la benzină şi motorină. În mai multe cazuri, şeful ANPC a emis ordine de încetare a practicilor comerciale incorecte, documente care presupun revenirea la preţurile practicate anterior majorării nejustificate a tarifelor. Şi benzinăria din Beiuş care miercuri a vândut benzină şi motorină la preţuri de peste 10 lei pentru un litru a fost sancţionată. IGSU face controale după ce unele persoane au cumpărat carburanţi în recipiente improvizate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite