Reacţia Opoziţiei pe tema controverselor legate de preţurilor la carburanţi: de la cereri de reducere a TVA-ului la ameninţări cu noi proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii Opoziţiei, Cătălin Drulă (USR) şi George Simion (AUR) FOTO Colaj
Liderii Opoziţiei, Cătălin Drulă (USR) şi George Simion (AUR) FOTO Colaj

Liderii Opoziţiei au reacţionat diferit în urma apariţiei situaţiei tensionate generate de informaţiile despre creşterea considerabilă a preţurilor la carburanţi, infirmată de situaţia din benzinării. În timp ce USR a venit cu solicitarea pentru un set de măsuri şi demisia lui Virgil Popescu, AUR a mers pe ameninţarea că românii vor fi scoşi în stradă să protesteze.

Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR, face apel către premierul Nicolae Ciucă să dea dovadă de coerenţă în gestionarea crizei preţurilor carburanţilor şi să adopte în procedură de urgenţă reducerea TVA de la 19 la 5% pentru carburant, proiect propus de USR încă de acum câteva săptămâni pentru a scădea preţul final la pompă. „Răstitul militar la preţuri, asa cum face premierul, nu este o soluţie. Nicolae Ciucă se răsteşte la preţuri, declanşând controale, dar nu aşa funcţionează o economie. Nu poţi să te răsteşti sau să dai ordine şi preţurile să se conformeze după tine. Panica şi neîncrederea oamenilor apar din cauza unei guvernări care îşi dă cu stângul în dreptul, de trei luni de zile cel puţin pe tema crizei energiei şi a carburanţilor. La fel ca la pretul la gaze şi electricitate, la carburant am avut măsuri anunţate, care apoi nu s-au concretizat. Dacă vă aduceţi aminte acum câteva săptămâni, guvernarea PSD-PNL vorbea despre scăderea accizelor ca o formă de a reduce preţul final al carburanţilor, după care după doua zile au constatat că nu se poate şi, la loc comanda”, susţine Cătălin Drulă.

De altfel, Cătălin Drulă a fost cel care miercuri seară, în momentul în care şoferii au început să meargă în număr mare la staţiile de alimentare, a cerut demisia lui Virgil Popescu, pentru situaţia apărută. „Cozile la benzină arată lipsa de încredere în această guvernare, care şi-a dat cu stângul în dreptul toată iarna pe tema preţurilor la energie”, scria miercuri seară Drulă. 

Copreşedintele AUR, George Simion, a ameninţat cu organizarea de proteste.„Ia să vedem la câte distribuiri ajungem… am fost 10 mii data trecută în stradă, la ce e acuma la pompe ar trebui de 10 ori mai mult!”, a scris pe pagina de Facebook George Simion. Ataşat, la mesajul său, a fost şi o fotografie cu mesajul: Mai suporţi? Benzina e aproape 8 lei. Îi dăm jos”, a precizat Simion pe Facebook joi. 

Cu o zi înainte, când aparuse panica referitoare la carburant, Simion tot la proteste îi chema pe cetăţeni. „Vă place cât e benzina la pompe? Acuma veniţi la protest? 40% din petrol e din România! Naţionalizare!”, a fost mesajul copreşedintelui AUR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite