Iohannis, despre cozile de miercuri de la benzinării: Informaţia a fost amplificată artificial şi a dus la un val de panică. Să fim atenţi cu informaţiile primite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Călin
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele României, Klaus Iohannis, susţine că situaţia de miercuri seară, când la benzinării au fost cozi de maşini pentru alimentare, poate fi explicată prin războiul informaţional şi răaspândirea de ştiri şi informaţii false.

„O parte semnificativă a războiului se poartă în zona ştirilor şi a informaţiilor false, Guvernul a pornit verificările să vadă cum s-a ajuns la situaţia de ieri (...) Informaţia a fost amplificată artificiaol şi a dus la un val de panică. 

Trebuie să fim atenţi cu informaţiile pe care le primim”, a declarat şeful statului. 

Klaus Iohannis a subliniat că războiul din Ucraina va fi dus şi prin dezinformări şi manipulări. „Atât vreme cât războiul continuă ne aştămtăm la orice încercare de influenţare a economiilor europene prin fake news”,a mai afirma preşedintele Iohannis. 

Guvernul a anunţat într-un mesaj pe Facebook că ia măsuri pentru a „contracara războiul informaţional şi încercările de a crea instabilitate şi răspândi panica nejustificat în rândul populaţiei”. Executivul a explicat că lumea întreagă şi România deopotrivă traversează o perioadă foarte sensibilă, în care „problemele grave de securitate şi efectele agresiunii ruse în Ucraina riscă să fie amplificate prin manipulări şi dezinformare”.

„Guvernul României dezaprobă şi va sancţiona prin pârghiile pe care le are la îndemână orice încercare de a provoca dezechilibre şi induce dezinformări în spaţiul public.

Lumea întreagă şi România deopotrivă traversează o perioadă foarte sensibilă, în care problemele grave de securitate şi efectele agresiunii ruse în Ucraina riscă să fie amplificate prin manipulări şi dezinformare”, a transmis Executivul într-o postare pe Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite