Vîlceanu și Pecingină, excluși din grupul PNL al Camerei Deputaților

0
Publicat:

Fostul ministru Dan Vîlceanu și parlamentarul Ghorghe Pecingină au fost excluși din grupul PNL, ca urmare a eliminării din PNL, după ce au semnat sesizarea la CCR a măsurilor fiscal-bugetare.

FOTO Inquam Photos / Alexandra Pandrea
FOTO Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Parlamentarii Dan Vâlceanu și Ghorghe Pecingină au fost excluși din grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaților.

Gheorghe Pecingină, ales care a semnat alături de Dan Vîlceanu sesizarea la CCR a USR și Forța Dreptei pe tema măsurilor fiscal-bugetare, au fost eliminați din PNL.

CCR se va pronunța asupra proiectului de lege pe 18 octombrie. 

Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanțelor în Cabinetul Cîțu 

Despre excluderea din PNL a fostului ministru de Finanțe din Cabinetul Cîțu s-a mai discutat. Biroul Executiv al PNL a votat în luna iulie o propunere a Organizației Gorj prin care e cerută excluderea lui Dan Vîlceanu din partid.

Nicolae Ciucă nu a dat atunci nicio explicație despre excludere, dar anterior vorbise de faptul că Vîlceanu va fi dat afară din partid pentru că a afirmat public faptul că nu va vota Guvernul Ciolacu.     

Primul lucru care m-a făcut să semnez sesizarea e faptul că sunt liberal și liberalii nu cresc taxe, mai ales în momente economice dificile, cum e acum.  E o crimă să crești taxe când ai o scădere a creșterii economice și a inflației. În al doilea rând, nu pot accepta că trebuie să susțin măsuri împotriva cărora am vorbit ani de zile în PNL și despre care PNL a vorbit ani de zile cu publicul liberal și cu populația. Suntem cei care am fost împotriva măsurilor economice și fiscale din perioada Dragnea, împotriva creșterii de taxe. Suntem pe un drum absolut greșit Sunt motive clare de neconstituționalitate. Sunt modificate zeci de acte normative, știm că CCR a mai dat decizii prin care a admis astfel de cereri pe asemenea considerente”, a precizat Dan Vîlceanu, pentru „Adevărul”, întrebat de ce a semnat sesizare la CCR.   

Gheorghe Pecingină, traseist politic

Gheorghe Pecingină, care are pregătirea profesională de avocat și este un apropiat al fostului ministru de Finanţe, Dan Vâlceanu, cei doi făcând parte din organizaţia PNL Gorj. 

Gheorghe Pecingină a fost preşedintele organizaţiei municipale al partidului lui Dan Diaconescu, PP-DD, şi chiar a candidat din partea acestei formaţiuni la Primăria Târgu Jiu. Deputatul liberal a trecut, apoi, la PSD, unde a ocupat chiar funcţia de vicepreşedinte. Pecingină a demisionat din PSD în 2015, după care a trecut la ALDE, iar în final s-a înscris în PNL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite