Ședință a conducerii PNL. Gheorghe Pecingină, la un pas de excludere. Cine e favorit pentru funcție-cheie la ANCOM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii au luni două ședință, atât de Birou Executiv, cât și de Birou Politic Național (conducerea extinsă), urmând să discute atât oamenii pentru anumite funcții din stat, dar așteaptă și noi detalii despre eventuale măsuri suplimentare de reducere a cheltuielilor bugetare.

Conducerea PNL, imediat după alegerea lui Ciucă FOTO Inquam Photos
Conducerea PNL, imediat după alegerea lui Ciucă FOTO Inquam Photos

UPDATE Pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi e favorit Lucian Heiuș, acum secretar general al Ministerului Finanțelor. De asemene, una din funcțiile de consilier la Curtea de Conturi ar urma să fie ocupată de Gabriella Ștefania Ferencz. 

UPDATE Favorit pentru o funcție de vicepreședinte la ANCOM este deputatul Pavel Popescu.  

UPDATE Biroul Executiv al PNL a votat propunerea de excludere a deputatului Gheorghe Pecingină. Cu 38 de voturi a trecut propuerea care va merge pentru validare în Consiliul Național al PNL. 

Motivele invocate sunt faptul că a încălcat disciplina de partid, prin semnarea sesizării la CCR, dar și că a adus prejudicii de imagine formațiunii

---

Prima ședință este cea de Biroul Executiv, de la ora 11.00. Apoi, jumătate de oră mai târziu, va fi și o ședință de Birou Politic Național. 

Potrivit informațiilor „Adevărul”, pe agendă vor fi mai multe subiecte. Primul va fi stabilirea oamenilor care vor fi susținuți de partid pentru șefia Curtea de Conturi, dar și pentru ANCOM. 

O a doua temă este situația deputatului Gheorghe Pecingină, ales care a semnat alături de Dan Vîlceanu sesizarea la CCR a USR și Forța Dreptei pe tema măsurilor fiscal-bugetare. CCR se va pronunța asupra proiectului de lege pe 18 octombrie. 

Un al treilea subiect este legat de prezența ministrului de Finanțe, Marcel Boloș. Demnitarul este așteptat să vorbească despre eventuale noi măsuri de austeritate pe care le are în vedere Guvernul, liberalii fiind interesați mai ales dacă vor continua plățile pentru proiectele de investiții din teritoriu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite