VIDEO Cristian Diaconescu, la Adevărul Live: „Mişcarea Populară poate să se transforme în partid politic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul prezidenţial Cristian DiIaconescu FOTO Adevărul
Consilierul prezidenţial Cristian DiIaconescu FOTO Adevărul

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, a declarat, vineri, într-un interviu pentru jurnaliştii Ioana Lupea şi Dan Marinescu, la Adevărul Live, că „Mişcarea Populară“, se poate transforma într-un partid politic, chiar dacă în acest moment nu se pune problema unei instituţionalizări sau a unei orientări ideologice.

Cristian Diaconescu a spus că persoanele care aderă la „Mişcarea Populară“ sunt oameni fără apartenenţă politică,  au media de vârsta 40 ani şi studii superioare. Ei fac parte din  zona clasei mijlocii, care este şi cea mai mare contributoare la bugetul de stat. Cristian Diaconescu a adăugat că aceşti oameni care sunt pregătoţi profesional, au aspiraţii şi frustrări, au nemulţumiri, iar marea majoritate nu mai participă la vot.

„Mişcarea Populară vrea să fie vocea organizată a acestei zone care tace, care vrea să fie ascultată“, a subliniat Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu consider că „publicul ţintă“ al „mişcării“ populare sunt acei oameni orientaţi spre valori, spre piaţa, şi care se vor regăsi în aceste mesaje. El a explicat că „mişcarea“ va fi o altă formă de  consultanţă omologată, în afară de referendum. El a spus că intenţia celor implicaţi în proiect este de a îndrepta un ecart de dialog cu societatea. Cristian Diaconescu  a precizat că vor fi voci care vor spune că este o păcăleală şi că intenţia este chiar aceea de a face un partid politic. El nu  a negat că există premise ca această mişcare să se transforme într-un partid politic. El a explicat că la un moment dat poate să apară o situaţie care să proiecteze mişcarea fie în dreapta, fie în stânga.

Cristian Diaconescu a adăugat că MCV este un „asterix“ de care Romania nu scapă. De asemenea, eşecul de a nu intra în Schengen se datorează unor standarde pe care nu le îndeplineşte încă ţara noastră. El a spus că o asumare într-o perioadă de austeritate implică mari costuri politice pentru politicieni. Cristian Diaconescu a mai spus că România se află într-un moment de inflexiune destul de serios, dar că oamenii aud foarte multe lucruri false şi trăiesc după ritmul dat de ştiri.

Cristian Diaconescu, fondatorul "Mişcării Populare", în direct la Adevărul LIVE

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite